+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Huszonkettedszerre is Rügyfakadás Tavaszünnep
2022. április 26. kedd 17:30 - Gyenesdiás
Huszonkettedszerre is Rügyfakadás Tavaszünnep
Rügyfakadás Tavaszünnepet szerveztek. Két év kihagyás után rendezhették meg a családi programot a Nagymezőn. A természetvédelemről szóló rendezvényen színes programokkal várták a családokat, egyesületeket, munkahelyi közösségeket.

Pörkölt, töltött káposzta, lecsó, paprikás. A közös nevező a bogrács volt a főzőversenyen. 12 csapat nevezett a megmérettetésre. A gyenesdiási civil szervezetek mellett barátok, családok is együtt főztek. A környékbeli településeken kívül budapesti csapat, a Terefere klub tagjai is eljöttek a Rügyfakadásra.

„Ez visegrádi tejfölös szarvasjava. Apróhúsból, combból, fűszerekből tejfellel, kis vörös borral.” - osztotta meg Szily Imre Balázs.

A huszár és honvéd fegyverzeti parádén korabeli háborús eszközöket működés közben láthatta a közönség. A ’48-as ruházatokat is bemutatták. A Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület tagjainak segítségével pedig a legkisebbek is magukra ölthették a páncélzatot. A Gyenesdiási Gyógyító Falu előadóival is megismerkedhettek az érdeklődők. A meridián torna mellett szakrális táncokat is tanulhattak a bátrabbak.

„Ezt egy német balettmester, aki eredetileg néptáncos volt, az indította világkörüli útjára. És azóta tényleg a világon nagyon sok helyeb táncolják ezeket a táncokat különböző zenékre. A lélekre, testre, szellemre nagyon jó hatással van, ezért nagyon jó gyógyító.”  - ismertette Szabó Gabriella spirituális terapeuta.

A Rügyfakadás Tavaszünnepet már 22 éve szervezi a Forrásvíz Természetbarát Egyesület. Minden évben a Föld napjához kapcsolódik a jó hangulatú, szabadba csábító rendezvény.

„Egy kicsit megünnepelve a Föld napját. Illetve felhívni a figyelmet annak a fontosságára, hogy figyeljünk a környezetünkre, a természeti értékeinkre. A rendezvény kapcsán vártuk a közösségeket, családokat, egyéb egyesületeket vagy munkahelyi közösségeket.” - mondta Gálné Németh Ildikó, az egyesület elnöke.

A kétnapos rendezvényen társszervezetek is bemutatkozhattak. Természetvédelemhez kapcsolódó kvízt is kitölthettek a résztvevők. A szervezők hangsúlyozták, küldetésüknek fontos helyszíne a Keszthelyi-hegység és azon belül a Nagymező, mely szimbóluma a környezetvédelemnek.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus