+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A családokat várták a Nyuszifül Fesztiválra
2022. április 18. hétfő 16:46 - Gyenesdiás
A családokat várták a Nyuszifül Fesztiválra
Állatsimogató, nyomozás és tojásírás is várta a családokat a Nyuszifül Fesztiválon. A Festetics Imre Élményközpont állatparkjának lakói nagyon szelídek, kézből etethetik őket a gyerekek és a felnőttek. A létesítményben több kölyök is született.

A nyuszi békésen tűrte a gyerekek simogatását. A kicsiknek nagy élmény volt testközelből megismerkedni a csaknem 7 kilós állattal. A fiatalok azt is elárulták, hogy nekik mi a kedvenc állatuk.         

„A kutya, mert játékos. Az unokatesóméknál is egy golden retriever van.” - mondta egy látogató, Agg Barnabás.

A Nyuszifül Fesztivál nem csak a szórakozásról szól, szemléletformáló szerepe is van. A szakemberek szeretnék hangsúlyozni, egy állat felelősséggel jár, ezért érdemes alaposan megfontolni, mielőtt vásárolunk vagy örökbe fogadunk egyet.

„Nem mindegyik nyuszi 1,5-2 kilós lógó fülű nyuszi, hanem bizony megnőhetnek jó nagyra is.  Ezt itt a kezemben egy 6-7 kilós példány most például. Húsvét után is gondoskodni kell róluk, etetni is kell őket, férőhelyet kell számukra biztosítani.” - tájékoztatott a Festetics Imre Élményközpont vezetője, Varga Péterné.

Az állatpark lakói nagy örömmel fogadták a látogatókat. Fűvel, pitypanggal vagy szárított csemegével is lehetett etetni őket. A program a felnőttek körében is népszerű volt.

„Voltunk a főépületben, ott voltunk arcfestésen, megnéztük az állatokat, az őzeket, a birkákat. Megetettük őket a családdal, úgyhogy nagyon jól érezzük magunkat.” - tette hozzá egy másik látogató, Koch Bernadett.

Állatok után lehetett nyomozni a Természet Házában. A játék közben a résztvevők sok érdekességet is megtudhattak. Körbe lehetett járni a kiállítást is, de húsvéti arcfestést is kérhettek a gyerekek.  

„Itt nyitogattunk dolgokat, hogy milyen bogarak vannak, megnéztük. Anyukám meg a kistesóm kiment, és akkor leginkább csak itt csináltam a dolgokat, hogy festettem tojásokat.” - mondta egy résztvevő, Vitárius Roland.

A tojásdíszítésnél két technikát, a karcolást és a berzselést próbálhatták ki az érdeklődők. A kivitelezésben szakember segítette őket, az elkészült munkákat pedig hazavihették.        

Regman Karola - Keszthelyi TV.

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus