+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nemzeti konzultáció Trianonról
2017. október 27. péntek 15:45 - Keszthely
Nemzeti konzultáció Trianonról
A trianoni békeszerzőséhez kapcsolódóan tartottak nemzeti konzultációt Keszthelyen. Dr. Drábik János, az Országos Trianon Társaság elnöke és Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke a Balaton Színházban tartott előadást az érdeklődőknek, akik a program végén aláírásukkal is támogathatták a trianoni békeszerződés megsemmisítését célzó ügyet.

A trianoni békeszerződés közelgő 100. évfordulója alkalmából járják az országot a két szövetség vezetői, és szeretnék felhívni a magyar emberek figyelmét arra, hogy a trianoni sérelmek ellen még mindig nem késő felszólalni. A Balaton Színház Simándy termében elhangzott, közel száz év távlatából úgy tűnhet, a magyarok beletörődtek a trianoni szerződésben foglaltakba, de a Trianon Bizottság elnöke szerint ez nem így van.

„Ezt a trianoni hazugságot, ezt csak az igazság kimondásával lehet megdönteni. Ezért úgy döntöttünk mi, a magyarországi Trianon Társaságnak elnöksége úgy döntött, hogy Trianont megdöntjük. A Trianont. amely hazugságon alapul, az igazsággal döntjük meg.” - mondta Dr. Drábik János, az Országos Trianon Társaság elnöke.

A konzultáción elhangzott, Versailles-ban egyedül a magyar nemzettel szemben nem alkalmaztak semmilyen nemzetközi jogi elvet, így a nemzeti önrendelkezés elvét sem. Drábik János kiemelte, a hazánkkal szomszédos országok nem csak önálló nemzetállamot akartak létrehozni, hanem területeket is akartak szerezni, így nyerve minél nagyobb hatalmat. A trianoni nemzeti konzultáció során az előadások mellett aláírást is gyűjtenek azoktól, akiknek – mint fogalmaztak – fáj Trianon.

„Egy hete, tíz napja zajlik az aláírásgyűjtés, körülbelül egyharmada az aláíróknak 1990 után született, tehát kimondottan fiatal nemzedék. Bízunk benne, hogy az Önök segítségével is ez sikerülni fog. A lényeg az, ha minden magyar ember, akinek fáj Trianon, egy aláírói ívet, csupán egy aláírói ívet, amelyikre tíz aláírás ráfér, magához vesz és a családjában, a szomszédságában, a baráti körében két nap alatt aláír, akár két hét alatt teljesíthető lenne a két millió aláírás, amit megcéloztunk.” - tájékoztatott Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke.

Az érdeklődők két aláírásgyűjtő ívvel is találkozhatnak Az egyiken az aláírók a magyar Kormányt szólítják fel, hogy lépjen fel a trianoni szerződés semmissé nyilvánítása érdekében. A másik egy különleges meghatalmazás, amelynek birtokában a meghatalmazottak a Hágai Nemzetközi Bíróságon kérhetik a diktátum érvénytelenítését. Az aláíró ívek elérhetőek a balatongyöröki Honismereti Egyesületnél.

Regman Karola - Keszthelyi TV               

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus