+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Példakép díjat kapott az Imre Sándor Szeretetszínház
2022. március 23. szerda 15:18 - Vonyarcvashegy
Példakép díjat kapott az Imre Sándor Szeretetszínház
Példakép - Példaképp Díjat kapott a vonyarcvashegyi központú Imre Sándor Szeretetszínház. A teátrum hátrányos helyzetű, sérült és ép gyermekeket, fiatalokat kapcsol össze a drámapedagógia eszközeivel. A színház kéthetente színműhelyt is tart a nagyközségben. Az önkormányzat jelentős mecénása a társulatnak.

Az Imre Sándor Szeretetszínház azt bizonyítja, hogy a sérült emberek is képesek arra, hogy értékeket közvetítsenek. Azt vallják, a színpad és a közösség segítségével bárki átlépheti korlátait. A minisztériumi elismerés hatalmas siker a társulatnak.

Bartokos Tamás igazgató: „Ez mindig felelősség egy díj, hogy biztosan eleget teszünk, biztos, hogy jót csinálunk-e. A másik pedig az, hogy, attól jó, hogy aki itt van, az önmagában példaképpé válik, legyen ez gyerkőc, legyen felnőtt, bárki.”

A Valahol Európában színdarabbal kezdődött a szeretetszínház és Vonyarcvashegy kapcsolata. A 2020-as előadás után táborokat és színműhelyeket szerveznek a nagyközségben. Számos helyi gyerek lett a társulat oszlopos tagja.

Kötél Nimród: „Hívtak másik darabokban is, aztán kezdődött itt szeptemberben Vonyarcvashegyen a színműhely, elkezdtünk járni. Fokozatosan fejlődtünk, voltak darabok is, egyre nagyobb szerepeim, meg ezt az egészet tök élvezzük.”

A nagyközség a legfőbb támogatója a színháznak. A társulat számára sokat jelent, hogy utazó teátrumként is van hova hazatérniük. Két fiatal felnőttnek nyári munkát is adnak.

Pali Róbert polgármester: „Szállást is biztosítunk számukra, a szabadtéri színpadnál lesz a szállásuk. A strandon, mint jegykezelő, vagy mint kabinos, vagy egyéb olyan funkciót fognak nagy örömükre itt a nagyközségünkbe és mindannyiunk boldogságára betölteni.”

Kovács Dániel állami gondozott, a nagyszakácsi gyermekotthonban él. Ő az egyik fiatal, aki a nyarat Vonyarcvashegyen tölti majd. Négy éve, egy tábor révén került a szeretetszínházhoz. Danira már példaképként tekint a többi állami gondozott.

„Akkor megfogalmazódott bennem az, hogy én mégis tartozok valahová és valakikhez. Újra éreztem azt, hogy egy családban vagyok, azt hogy mindent el lehet érni fantasztikus emberekkel, olyan emberekkel, akik szeretnék azt csinálni és szeretettel fordulnak a másik ember felé” - nyilatkozta a fiatalember. 

Nyári strandszínház is lesz idén. Június 1-től augusztus végéig Vonyarcvashegyen tevékenykedik és lép fel a szeretetszínház. További tervek is vannak, az erdőben is szeretnének szabadtéri előadást bemutatni.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus