+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Irány Sydney!
2017. október 13. péntek 14:28 - Keszthely
Irány Sydney!
Sydneyben képviselik Keszthelyt és hazánkat a Kiscápák. Az egyesület négy úszója és egy edzője egy pályázatnak, és Keszthely valamint Hévíz támogatásának köszönhetően utazhat Ausztráliába, ahol edzőtáborban és versenyen is részt vesznek. A gyerekek már most lázasan készülnek a megmérettetésre.

Eligazítást tartott Csala Tamás edző annak a négy lánynak, aki eredményeivel kiérdemelte, hogy novemberben Sydney-be utazhasson. A Kiscápák idén is pályázaton nyertek több millió forintot arra, hogy a világ másik oldalán, Ausztráliában mérhessék össze a tudásukat a többi úszóéval. A korosztályos országos bajnokságon érmet szerzett gyerekek - Nett Vivien, Hetyei Nóra, Tóth Luca és Szemán Dorka - már nagyon várják az utazást.

„Azért várom nagyon, mert, hogy milyen lenne ott, hogy milyen érzés lenne ott kint lenni, meg mindenre kíváncsi vagyok, hogy milyen lenne ott kint.” - mondta Nett Vivien.

Hetyei Nóra így nyilatkozott: „Remélem, hogy nagyon jó lesz, és a verseny is nagyon jól fog sikerülni, én ebben nagyon bízom. Szerintem nagyon jó lesz.”   

A lányok kemény munkával érdemelték ki az utazást. A Kiscápák úszói heti 6-7-8 alkalommal edzenek, korosztályuktól függően. A gyerekek tavaly Miamiban mérték össze a tudásukat a világ számos úszójával, és több versenyszámban is sikerült érmet elhozniuk. Az ausztrál versenyen az edzők szerint erősebb a mezőny, de bíznak a gyerekek felkészültségében. Szántó Kata, a Kiscápák Egyesület elnöke kiemelte, az utazást Hévíz és Keszthely önkormányzata is támogatta.

„Sydney-be a pályázaton több millió forintot nyertünk, de nem a teljes összeget, annak csak a 70%-át. Ezért kértük Hévíz város és Keszthely város önkormányzatának a segítségét, hogy támogassa a gyerekeket, hogy ez a nemes cél megvalósulhasson. Nagyon szépen köszönjük ez úton is Keszthely városnak, hogy lehetőségeihez mérten támogatta a gyerekeket, hogy eljussanak Sydney-be.” - tájékoztatott Szántó Kata, a Keszthelyi Kiscápák SE vezetője.

A csapat a novemberi indulásig kőkeményen edz, hogy Ausztráliában a legjobb formájukat hozhassák a versenyzők. A Kiscápák elnöksége azonban a jövőben sem tétlenkedik. 5 millió forintot sikerült elnyerni infrastruktúra fejlesztésre, amelyet az egyesület az edzései helyszínén használhat fel.

Regman Karola - Keszthelyi TV      

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus