+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Egyedülálló egészségprogram Hévízen
2021. szeptember 23. csütörtök 19:08 - Hévíz
Egyedülálló egészségprogram Hévízen
„Nem COVID betegeket, hanem Post –Covid szindrómában szenvedőket gyógyítanak Hévízen az új, egyedülálló egészségcsomaggal.”- hangzott el Hévízen. A fürdővárosban sajtótájékoztatón ismertették azt az egészségügyi szolgáltatást, amit a tradicionális gyógykezelésre dolgoztak ki. Az egyénre szabott Post Covid Care program szeptember 22-től már öt szolgáltatónál igényelhető.

A 220 éves tapasztalatra épülő Hévízi Tradicionális Kúra  a tó gyógyító hatását felismerve, ma már világszerte ismert. A terápia, ami három alap és négy kiegészítő kezelésből áll, újabb betegségek gyógyítására is alkalmas. A szakemberek felismerték, hogy a Post Covid tünetegyüttes bizonyos területein is jól alkalmazható. A tradicionális egészségügyi és turisztikai szakemberek ötlete nyomán dolgozták ki azt a protokollt, ami a világon egyedülálló, új egészségcsomagot eredményezte. A szakemberek célja az egyénre szabott kezelési program összeállítása volt. A Post Covid Car  programot sajtótájékoztató keretében ismertették. Az új egészségügyi szolgáltatás megvalósulása a város és a turisztikában, gyógyászatban dolgozók együttműködésének hatékonyságát bizonyítja - mondta Papp Gábor, Hévíz polgármestere.

"Egy újabb palettával bővülhet Hévíz egészségügyi és turisztikai kínálata. Ez pedig a Post – Covid szindrómában szenvedőknek a gyógyítása és segítése. Erre alakult meg az a szakmai grémium, aki kidolgozta azt a protokollt, ami gyakorlatilag a hévízi tradicionális gyógykúrából ill. gyógykúrára épül. Hiszen tudjuk, hogy a Post - Covid szindrómások túlnyomó része, vagy legalábbis nagy része ízületi, izom és egyébhasonló problémákkal küzd a betegség után. Miután elkapta a fertőzést, és erre azt gondolom Hévíz, a hévízi gyógyvíz, a tradicionális gyógykúra, önmagában is kiválóan tudja segíteni."- adott tájékoztatást Papp Gábor polgármester.

A célzott kezelési tervet, annak alkalmazását, ami elősegíti, alapul véve a hagyományos kezelések eredményességét, a mielőbbi gyógyulást és a teljesebb rehabilitációt Dr. Moll Veronika ismertette.

"A tünetek között nagyon sok olyan szerepel, amit mi itt Hévízen a komplex fizioterápiánkkal nagyon jól tudunk kezelni. Egyrészt a környezetváltozás nagyon sokat számít, biztonságban érzi magát a vendég. A mikroklímánk nagyon jó erre. Aztán a kezelési repertoárunkban sok olyasmi is benne van, amit légzésszervi panaszokra, kardiológiai panaszokra tudunk használni."- mondta el Dr. Mioll Veronika reumatológus-fizioterápiás szakorvos.

A Post Covid Care  programhoz öt hévízi szálloda csatlakozott, biztosítva az orvos szakmai, laboratóriumi  hátteret A képalkotói eljárásokat a Keszthelyi Kórház végzi. A kezelést biztosító partner szállodák köre a jövőben bővülhet-hangzott el a tájékoztatón.

"A feltétele az, hogy van-e neki pontos menete. A diagnosztika,kezeléstípusokhoz kapcsolódó személyzet. Aki ezt a pontos menetet tartani tudja, ezeket a vizsgálatokat biztosítani tudja. Akár partnereken keresztül, akár saját maga. Illetve  a vizsgálatokat meg tudja helyben oldani egy hotelben saját maga és elvégzi azokat a kérdőíveket amiket mi kérünk a vendéggel. Azok mind –mind tudnak csatlakozni."- mondta Pálffy Tamás a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A Post Covid Care program Hévízen szeptember 22-től vehető igénybe.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus