+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Újrahasznosító táborba várták a gyermekeket
2021. június 23. szerda 16:12 - Keszthely
Újrahasznosító táborba várták a gyermekeket
Miként hasznosítjuk újra, amit lehet? Erről szólt az először megrendezett újrahasznosítós-környezettudatos barkácsoló tábor. A Goldmark Károly Művelődési Központ célja, hogy a gyerekek mielőbb elsajátítsák a környezettudatos gondolkodást. A NépmesePontba délelőttönként várták a gyerekeket.

Régi újságpapírból készítettek halacskát a gyermekek szerdán. A foglalkozást nagyon élvezték. Megtanulták a papírkosár fonás alapjait, ez alapján tudták megvalósítani saját díszeiket. Az újrahasznosítós-környezettudatos barkácsolós tábort először hirdették meg a harmadik osztályosnál idősebb diákok számára. A fiatalok tetszését is nagyon elnyerte. Árgyelán Réka Panna azt is elmesélte, hogy mit tanult itt.

„Úgy kell, hogy egy ilyen papírcsíkba fűzünk egy drótot, azt meghajtjuk így, de dróttal. És egy ilyen nyolcasban tekerjük végig rajta. És keresztbetesszük a farkánál és ott is.”

Az újrahasznosítással kapcsolatos tábor célja, hogy már gyermekkorban elsajátítsák a fiatalok a környezetbarát, hulladékmentes gondolkodást. Így maradék és újrahasznosítható anyagokból készítettek labdát, kendőt. Régi CD-ket is megfestettek, melyek majd szép díszei lehetnek szobáiknak. Kovács Katalin, aki magát hulladékharcosnak is hívja, már régóta foglalkozik az újrahasznosítással. Újságokból például különböző méretű kosarakat is szokott készíteni.

„Én évek óta foglalkozom papírból kosárfonással, meg mindenféle újrahasznosítással, mivel azt gondolom, hogy a szeméthegyek meg fognak ölni bennünket. És most éppen egy papírvesszős foglalkozás zajlik, ahol a gyerekek halat csinálnak nagy kedvvel és nagyon ügyesek.”

Kovács Katalin elmondta, a papírvesszőből akár bútorokat is lehet készíteni. Nagyon tartósak és nem szükséges hozzá sok összetevő. A Goldmark Károly Művelődési Központ nyári táborai egészen augusztus végéig tartanak. A következő hetekben a tánc, a népmese, a hangszerek és többek között a tűzzománc is a középpontba kerülnek.            

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV                

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus