+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kriszta néni 100 éves
2018. február 2. péntek 10:22 - Keszthely
Kriszta néni 100 éves
Véget ért az I. világháború, lemondott az utolsó magyar király, kikiáltották a népköztársaságot. Mindezek 1918-ban történtek. Ebben az évben született Gál Józsefné nyugalmazott pedagógus is - január utolsó napján látta meg a napvilágot. Könnyen kiszámítható: tegnap a századik születésnapját ünnepelte a Keszthelyen, jó egészségben élő Kriszta néni.

Gál Józsefné otthonában fogadta a születésnapjára érkezőket. A kis szobában többen is összegyűltek, hogy gratuláljanak a kerek évforduló alkalmából.

A keszthelyi Polgármesteri Hivatal részéről Ruzsics Ferenc polgármester köszöntötte elsőként. Egy nagy virágcsokor mellett ő adta át az Orbán Viktor miniszterelnök által küldött emléklapot. Emellett egy kis édességet, az önkormányzattól adományozott emléklapot, valamint egy, a városról szóló könyvet ajándékozott Kriszta néninek.

Kiss Ferenc tárogatóművész Balatonszentgyörgyről érkezett, aki Farkas László Nándor polgármestert kísérte el. Kriszta néni ugyanis több éven keresztül tanított a helyi iskolában, aminek az igazgatója is volt, valamint tizenhat éve a település díszpolgára is.

Farkas László Nándor polgármester virágcsokorral köszöntötte az egykori pedagógust. Úgy fogalmazott: Gál Józsefné meghatározó személyiség volt a falu életében.

"Gál Józsefné igazgató asszony, hajdani iskolaigazgató Balatonszentgyörgy életében egy nagyon meghatározó személyiség volt és a mai napon, 100. születésnapján köszönthettük. Annak idején, évtizedekkel ezelőtt Balatonszentgyörgy az igazgatói munkásságát a díszpolgári cím adományozásával ismerte el, aminek apropójából a mai napon nem csak mint iskolaigazgatót, hanem mint Balatonszentgyörgy díszpolgárát is köszöntöttük itt, az otthonában." - mondta el Farkas László Nándor, Balatonszentgyörgy polgármestere.

Kriszta néni Somogy megyében, Libickozmán született 1918. január 31-én. A tanítóképző után itt tanított, majd Fonyódra került a családjával. 1955-től nyugdíjazásáig, 1973-ig volt igazgató Balatonszentgyörgyön, de a pedagógusi tevékenységét ezután is folytatta.

"Még utána is elment tanítani nyugdíjasként, most pedig éli a száz évesek napjait. Még azt tudom mondani, hogy ehhez képest ahogy látták, jó állapotban van. Hát persze, segíteni kell és a nővéremmel együtt gondozzuk." - nyilatkozta László Zoltánné Gál Anikó, Gál Józsefné lánya.

Gál Józsefné aktív időszakában többször járt Keszthelyen, megtetszett neki a város, ideköltözött és azóta is itt él. Megkerülhetetlen a kérdés: vajon mi a hosszú élet titka?

Gál Józsefné szerint: "Az, hogy szeresse az embereket, szeresse az állatokat, szeressen dolgozni. Ezek a legfőbb erények, énszerintem."

Kriszta néninek két lánya született. Négy unokája és hét dédunokája van. Családja körében szombaton ünnepli majd a nevezetes évfordulót.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Az igazi tanévkezdési roham általában, így idén is augusztus végéhez közeledve várható az üzletekben.
 
Már lehet regisztrálni az ingyenes képzésekre Keszthelyen.
 
Az idei szezonban sem történt kirívó bűncselekmény sem a strandon sem a város többi részén.
 
A Fejér György Városi Könyvtár igazgatója a legmagasabb szakmai elismerést vehette át.
 
Elkészült a Keszthelyi TV és a Balatoni Krónika kampányszabályzata.
 
5 országból több mint 80 versenyző érkezett a keszthelyi eseményre.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó