+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kriszta néni 100 éves
2018. február 2. péntek 10:22 - Keszthely
Kriszta néni 100 éves
Véget ért az I. világháború, lemondott az utolsó magyar király, kikiáltották a népköztársaságot. Mindezek 1918-ban történtek. Ebben az évben született Gál Józsefné nyugalmazott pedagógus is - január utolsó napján látta meg a napvilágot. Könnyen kiszámítható: tegnap a századik születésnapját ünnepelte a Keszthelyen, jó egészségben élő Kriszta néni.

Gál Józsefné otthonában fogadta a születésnapjára érkezőket. A kis szobában többen is összegyűltek, hogy gratuláljanak a kerek évforduló alkalmából.

A keszthelyi Polgármesteri Hivatal részéről Ruzsics Ferenc polgármester köszöntötte elsőként. Egy nagy virágcsokor mellett ő adta át az Orbán Viktor miniszterelnök által küldött emléklapot. Emellett egy kis édességet, az önkormányzattól adományozott emléklapot, valamint egy, a városról szóló könyvet ajándékozott Kriszta néninek.

Kiss Ferenc tárogatóművész Balatonszentgyörgyről érkezett, aki Farkas László Nándor polgármestert kísérte el. Kriszta néni ugyanis több éven keresztül tanított a helyi iskolában, aminek az igazgatója is volt, valamint tizenhat éve a település díszpolgára is.

Farkas László Nándor polgármester virágcsokorral köszöntötte az egykori pedagógust. Úgy fogalmazott: Gál Józsefné meghatározó személyiség volt a falu életében.

"Gál Józsefné igazgató asszony, hajdani iskolaigazgató Balatonszentgyörgy életében egy nagyon meghatározó személyiség volt és a mai napon, 100. születésnapján köszönthettük. Annak idején, évtizedekkel ezelőtt Balatonszentgyörgy az igazgatói munkásságát a díszpolgári cím adományozásával ismerte el, aminek apropójából a mai napon nem csak mint iskolaigazgatót, hanem mint Balatonszentgyörgy díszpolgárát is köszöntöttük itt, az otthonában." - mondta el Farkas László Nándor, Balatonszentgyörgy polgármestere.

Kriszta néni Somogy megyében, Libickozmán született 1918. január 31-én. A tanítóképző után itt tanított, majd Fonyódra került a családjával. 1955-től nyugdíjazásáig, 1973-ig volt igazgató Balatonszentgyörgyön, de a pedagógusi tevékenységét ezután is folytatta.

"Még utána is elment tanítani nyugdíjasként, most pedig éli a száz évesek napjait. Még azt tudom mondani, hogy ehhez képest ahogy látták, jó állapotban van. Hát persze, segíteni kell és a nővéremmel együtt gondozzuk." - nyilatkozta László Zoltánné Gál Anikó, Gál Józsefné lánya.

Gál Józsefné aktív időszakában többször járt Keszthelyen, megtetszett neki a város, ideköltözött és azóta is itt él. Megkerülhetetlen a kérdés: vajon mi a hosszú élet titka?

Gál Józsefné szerint: "Az, hogy szeresse az embereket, szeresse az állatokat, szeressen dolgozni. Ezek a legfőbb erények, énszerintem."

Kriszta néninek két lánya született. Négy unokája és hét dédunokája van. Családja körében szombaton ünnepli majd a nevezetes évfordulót.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A májusi csapadékmennyiség elegendő volt a terményeknek, a hideg viszont nem tett jót a növényeknek.
 
Két hét múlva rendezik a Pünkösdi Regattát.
 
Az intézmény egy hónapig használhat egy 3D nyomtatót, ezzel készült a játék.
 
A betegek tájékoztatásának segítésére fejlesztettek új rendszert a kórházban Keszthelyen.
 
A 101 heliogravürből álló tárlatot egészen szeptember 22-ig tekintheti a közönség.
 
A Pannon Egyetem Georgikonos hallgatóinak Sárgulási ünnepségének idén is a kastély parkja adott helyszínt
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó