+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / DK: hozzák nyilvánosságra a terveket
2021. február 16. kedd 16:18 - Keszthely
DK: hozzák nyilvánosságra a terveket
Hozza nyilvánosságra Keszthely polgármestere a Balaton-part fejlesztésével kapcsolatos terveket – szólított fel a Demokratikus Koalíció. A párt európai parlamenti képviselője, Rónai Sándor hétfőn Keszthely elmondta, a helyieknek joguk van tudni, hogyan változtatja meg az életüket ez a beruházás. A párt arra kéri a polgármestert, hogy vonja vissza a Balaton-partot kiemelt fejlesztési területté nyilvánító határozatot.

Rónai Sándor úgy fogalmazott, a keszthelyi fideszes polgármester a veszélyhelyzetet kihasználva egy személyben kiemelt fejlesztési területté nyilvánította azt a partszakaszt, amelyen Tiborcz István köreihez köthető idegenforgalmi szolgáltatások vannak. Hozzátette: két éve már történt egy ilyen lépés, de azt – szerintük – lakossági nyomásra visszavonták. A DK úgy értesült, hogy a város irányítói a korábbi tervekhez képest most egy hosszabb szakaszt akarnak beépíteni, a határozat szerint a kiemelt fejlesztési terület a Zala-torkolatig húzódik.  

„Tudjuk, hogy Orbán Viktor és köre, ha tehetné, az összes értékes magyarországi területre rátenné a kezét. Azt viszont senki sem tudja, hogy a mostani döntés értelmében ki és mit fog pontosan csinálni az érintett területen. A Demokratikus Koalíció ezért felszólítja a keszthelyi polgármestert, hogy hozza nyilvánosságra a pontos terveket. A helyieknek joguk van tudni, hogy milyen típusú beruházásokat akarnak itt megvalósítani” - fogalmazot Rónai Sándor. 

Hozzátette, a helyieknek joguk van tudni, hogyan változtatja meg az életüket ez a beruházás. A DK politikusa szerint elképesztő, hogy a fideszes polgármesternek még a járvány alatt sem a helyiek problémája az első, inkább azzal van elfoglalva, hogy hogyan tudna Orbán Viktor és veje kedvében járni.

"Most a saját nevembe nyilatkozom, nem a KÉVE nevében" - kezdte mondandóját Dékány Péter, aki szerint a Balaton-part fejlesztése örvendetes, de több aggályos kérdés is felmerül. Nem érti, miért kellett kiemelt fejlesztési területté nyilvánítani az egész keszthelyi partszakaszt. 

„Az ingatlanok többsége magántulajdonban van és félő, hogy a tulajdonosok korlátozó jogszabályok enyhítésével a város lakói, valamint a természeti környezet számára nem kívánatos beruházásokat fognak végrehajtani. Szeretném elérni, hogy csak olyan fejlesztések valósulhassanak meg, melyek a jelenlegi jogszabályi előírásoknak megfelelnek” - mondta a sajtótájékoztatón az önkormányzati képviselő. 

Dékány Péter arra kéri Keszthely polgármesterét, hogy vonja vissza a Balaton-partot kiemelt fejlesztési területté nyilvánító határozatot.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A pandémia idején is tudtak fejleszteni a kis zalai településen, Vindornyaszőlősön.
 
A múzeum önkéntes programja nagyon népszerű, folyamatosan érkeznek az érdeklődők hozzájuk.
 
A polgármester közleményében a napokban megjelent cikkekről mondta el a véleményét.
 
A kivitelező megőrzi az épület jellegét és tágasabb szobákat alakít ki.
 
Biztosított a jelenléti felkészülés az érettségizőknek.
 
A település tavaly is számos beruházást valósított meg támogatások által, idén is a fejlesztenek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár