+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Feltételezett rablót fogtak el a keszthelyi rendőrök
2021. február 5. péntek 15:42 - Keszthely
Feltételezett rablót fogtak el a keszthelyi rendőrök
Elfogták egy rablás feltételezett elkövetőjét a keszthelyi rendőrök – adta hírül a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. A megalapozott gyanú szerint a 27 éves kántorjánosi férfi a Zsidi úton egy idős hölgy táskáját lopta el január 2-án késő délután. A keszthelyi rendőrök február 2-án este a győri átmeneti szálló fogták el a férfit.

Január másodikán egy férfi tett bejelentést, miszerint Keszthelyen a Zsidi úton egy idős hölgy kért tőle segítséget. A 78 éves asszony elmondása szerint hazafelé tartott, amikor egy ismeretlen hátulról fellökte, elvette a kézi táskáját és elszaladt vele. Erről tájékoztatott dr. Andor László rendőr alezredes, a Keszthelyi Rendőrkapitányság vezetője és Kozma István rendőr alezredes, bűnügyi osztályvezető a televíziónkhoz eljuttatott videóban. A rendőrség ismeretlen elkövető ellen indított nyomozást az ügyben, mely során olyan személyi és tárgyi bizonyítékokat kerestek, melyek alapján azonosítani tudják az elkövetőt. A tájékoztatón elhangzott, több tény is nehezítette a nyomozást.

„Minimális gyalogos forgalom volt, éppen ezért kevés olyan információval rendelkező személyt találtunk, aki tudott volna segíteni a bűncselekmény elkövetőjének a felderítésében. Az érintett helyszín jellege jelentősen kedvezett az elkövető meneküléséhez.”

Kozma István beszámolt arról is, hogy a helyszínen több nyomot is rögzítettek. Emellett a Schwartz Dávid utcai garázssor egyik garázsának tetején találták meg a hölgy táskáját a Hévízi Rendőrőrs Rendészeti munkatársai. Az átvizsgálás után megállapították, hogy körülbelül 500 forintot és egy nyakláncmedált tulajdonított el az elkövető. A feltételezett rablót január 25-én azonosították egy büntetett előéletű 27 éves  kántorjánosi férfi személyében. Ellene elfogató parancsot adtak ki. A körözésirányító tevékenység eredményeként február 2-án 18 óra 20 perckor Győrben, a győri átmeneti szállón fogták el a férfit.

„Az elkövetőt elfogását követően kollégáim gyanúsítottként hallgatták ki. A bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntett bűncselekmény elkövetésének a megalapozott gyanúja miatt. A kihallgatást követően az elkövetőt bűnügyi őrizetbe vettük, illetve előterjesztést tettünk a Keszthelyi Járási Ügyészség felé a letartóztatásának az elrendelés indítványozása céljából.” - ismertette a kapitányságvezető.

A rendfenntartók szerint hasonló eset legutóbb 2017-ben volt a városban.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Már folynak a válogatói a XIII.Országos Mélyrézfúvós Versenynek, amelyen keszthelyi tanuló is indul.
 
Fejér György 255 évvel ezelőtt született, tartalmas életén online előadáson ismerhetik meg az érdeklődők.
 
Várhatóan jövő hét közepén haladja meg a 3,5 milliót a beoltottak száma, akkor nyithatnak a teraszok.
 
Nagyon sokan felháborodtak a fővárosi mentők húsvéthétfői feljelentése miatt.
 
A leégett növényzet helyrejön, a madarak új fészket rakhatnak, de sok hüllő és kétéltű pusztult el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár