+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 100 igazolt COVID-fertőzött van Keszthelyen
2020. december 11. péntek 16:58 - Keszthely
100 igazolt COVID-fertőzött van Keszthelyen
A hivatalos tájékoztatás szerint Keszthelyen az igazolt Covid fertőzöttek száma a mai napon (péntek) 100 fő – olvasható Nagy Bálint polgármester szokásos pénteki facebook bejegyzésében. Járványügyi megfigyelés alatt 51 fő áll. Akik a járvány miatt segítségre szorulnak, továbbra is jelezhetik a Polgármesteri Hivatalnál, vagy a segítő civil szervezeteknél.

❗TÁJÉKOZTATÓ❗

2020. december 11. 

Tisztelt Keszthelyiek! 

✅A hivatalos tájékoztatás szerint Keszthelyen az igazolt Covid fertőzöttek száma a mai napon 100 fő. Járványügyi megfigyelés alatt áll 51 fő. 

✅A keszthelyi óvodákban az alábbiakról tudunk beszámolni:

A Tapolcai úti tagóvoda ezen a héten már működött, 2 dolgozó van még járványügyi megfigyelés alatt.

A Vörösmarty utcai tagóvoda 2020. december 14-én kinyit, 2 dolgozó kivételével – akik továbbra is karanténban maradnak -mindenki dolgozik majd.

A Gagarin utcai tagóvodában 1 dolgozó a múlt szombat óta beteg, házi karanténban tartózkodik. Egy csoportban 1 óvodapedagógus tesztje pozitív lett. A hivatalos határozat megérkezéséig megtették a szükséges tájékoztatást az érintett csoport szülői közössége felé.

Az Oktatási Hivatal a Keszthelyi Életfa Óvoda Gagarin utcai tagóvodájában a koronavírus megjelenésével kialakult veszélyhelyzet miatt 2020. december 12-től 2020. december 18-ig terjedő időszakra a Bóbita és a Szélike csoport vonatkozásában rendkívüli szünetet rendelt el. 

✅A keszthelyi iskolákkal kapcsolatban az alábbi információkról tudok tájékoztatást adni:

A Csány-Szendrey Általános Iskola Belvárosi Tagiskolájában 3 tanuló áll járványügyi elkülönítés és egy tanuló járványügyi megfigyelés alatt.

A Csány-Szendrey Általános Iskola Fodor utcai székhelyiskolájában 2 dolgozó, 2 pedagógus és 1 tanuló áll járványügyi elkülönítés, 1 dolgozó és 12 tanuló járványügyi megfigyelés alatt.

Az Egry József Általános Iskolában 2 pedagógus áll járványügyi elkülönítés alatt. 2020. december 7-től a rendkívüli szünettel érintett osztályok visszatértek a jelenléti oktatásba.

A Ranolder János Római Katolikus Általános Iskolában egy pedagógus áll járványügyi megfigyelés alatt.

A Család Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában a 4., 6. és 8. osztály 2020. december 14-től újra jelenléti oktatásban vesz részt. Az intézményben jelenleg nincsen a járványban érintett dolgozó, sem gyermek.

A Keszthelyi Festetics György Zeneiskolában és az Életfa Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában szerencsére nincsenek sem a járványban érintett pedagógusok, sem tanulók.

A Zöldmező Utcai Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben egy pedagógus áll járványügyi elkülönítés alatt és 3 gyermek járványügyi megfigyelés alatt. 

✅A Vajda János Gimnáziumban a jelenléti oktatásban részt vevők között nincsen a járványban érintett személy, a digitális oktatásban részt vevők közül 3 tanuló járványügyi elkülönítés alatt áll. 

✅A Premontrei Szakgimnáziumban nincsen a járványban érintett személy. 

✅A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum által fenntartott keszthelyi iskolákban a következő a helyzet:

Az Asbóth Sándor Szakiskolában 2 tanuló járványügyi elkülönítés és 5 tanuló járványügyi megfigyelés alatt áll.

A Közgazdasági Szakiskolában 1 tanuló áll járványügyi elkülönítés, 1 pedagógus és 2 tanuló járványügyi megfigyelés alatt

A VSZK-ban 3 tanuló áll járványügyi megfigyelés alatt. 

✅Városunk Idősotthonában 2020. december 7-vel a valamennyi lakóra vonatkozó járványügyi elkülönítés feloldásra került. Az intézményben nincsen a járványban érintett dolgozó sem. A hozzátartozók a lakókkal telefonon és skype-on tudnak kapcsolatot tartani, és az ünnepre való tekintettel december 11., 17., 18., 21., 22., és 23-án lehetőség van arra, hogy a lakók számára karácsonyi csomagokat hagyjanak a hozzátartozóik az intézményben. 

✅A Szivárvány bölcsődében sem a dolgozók, sem a gyermekek körében sincsen Covid megbetegedés. 

✅Akik a járványhelyzet miatt segítségre szorulnak az ellátásukat illetően, azok a Polgármesteri Hivatalban a 83/505-518-as telefonszámon, illetve az ellatas@keszthely.hu e-mail címen tudnak jelentkezni.  

✅Továbbra is segít a rászorulók, idősek, karanténban lévők számára a Keszthelyi Ifjúsági Kerekasztal, valamint a Keszthely Összefog csoport. Ha nincs segítő családtag bevásárláshoz, gyógyszerkiváltáshoz, csekkfeladáshoz, kérjenek segítséget tőlük bátran. Ifjúsági Kerekasztal részéről Horváth Tamás telefonszáma: 0670/3192-361. Keszthely Összefog csoport részéről Fábiánné Figder Nikolett telefonszáma: 0620/3488-750.

✅A 2020. december 1-től indult Országos Mentőszolgálat keszthelyi Covid PCR mintavételezési pontja továbbra is várja a térségben élőket a Keszthelyi Kórház 3. kapujánál. 

✅Országos érvényű járványügyi intézkedés szerint 2021. január 11-ig érvényben marad a 20.00 és 5.00 óra közötti kijárási tilalom. 

✅A héten már elindult a regisztráció a vakcina igénylését illetően. A védőoltás önkéntes és ingyenes lesz mindenkinek. Aki tervezi, hogy igényel védőoltást, a vakcinainfo.gov.hu oldalon tud regisztrálni. 

Kérem Önöket, hogy egészségünk megóvása érdekében tartsák be a járványügyi előírásokat, szabályokat, viseljünk maszkot, tartsuk be a szociális távolságot. Valamennyi betegnek mielőbbi jobbulást kívánok!Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

Nagy Bálint, Keszthely polgármestere

 

galéria
 
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus