+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Már most 21 jelölőszervezet van a választókerületben
2018. február 19. hétfő 18:08 - Keszthely
Már most 21 jelölőszervezet van a választókerületben
Február 17-én, szombaton hivatalosan is elstartolt a 2018-as választási kampány. A választási eljárásról szóló törvény szerint a kampány a választást megelőző 50. napon indul és a szavazás napján a voksolás befejezéséig tart. A jelölő szervezetek a mai naptól vehetik át az ajánlóíveket. Ma 15 óráig már 21 jelölő szervezet igényelt aláírásgyűjtő íveket a Zala 2-es számú egyéni választókerületben.

Ma reggel 8 órától kezdve vehették az aláírásgyűjtő íveket a jelölő szervezetek.  Március 5-ig kell összegyűjteniük az induláshoz szükséges ötszáz érvényes ajánlást, hogy az április 8-ai választáson elindulhasson az adott jelölt. 

Dr. Horváth Teréz, a Helyi Választási Iroda vezetője:  „Március 5-én 16 óráig hozhatják vissza a jelöltek, illetve jelülő szervezetek az ajánló íveket, folyamatosan, tehát akár már holnap is visszahozhatja az a szervezet, akinek már sikerült az érvényeseket összegyűjtenie. ezt követően a választási irodának 3 napja van arra, hogy ezeket az ajánlóíveket ellenőrizze. Tehát a választópolgárok aláírásait a központi névjegyzékbe ellenőrizzük és amint az 500 érvényes ajánlást elértük, akkor nem kell tovább folytatnunk ezt ajánlás-ellenőrzést.” 

Az ajánlott személyeket a Választási Bizottság nyilváníthatja jelöltté – tette hozzá a Helyi Választási Iroda vezetője. Ma, azaz hétfő 15 óráig 21 jelölő szervezet kért ki ajánló ívet. Ezek száma 90 és 400 darab között van. A jelölő szervezetek száma még növekedhet, ugyanis az ajánlóívekre vonatkozó igényeket február 19-e után is be lehet nyújtani a választási irodákhoz egészen március 5-ig. Egy választópolgár akár több jelölt ajánlóívét is aláírhatja, de ezt csak a lakóhely szerinti választókerületben jogosult megtenni. Ajánlásokat a választópolgárok zaklatása nélkül bárhol lehet gyűjteni. A törvény azonban tiltja, hogy munkahelyen, munkavégzés közben, a fegyveres erőknél és a rendvédelmi szerveknél szolgálati viszonyban lévőtől a szolgálati helyen vagy szolgálati feladat teljesítése közben, tömegközlekedési eszközön, állami, helyi és nemzetiségi önkormányzat hivatali helyiségeiben, iskolákban valamint kórházakban, rendelőkben gyűjtsék azokat. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
 
 
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus