+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nyílt napot tartott műtermében Szabó Attila "Pasco"
2020. november 9. hétfő 11:58 - Keszthely
Nyílt napot tartott műtermében Szabó Attila "Pasco"
Az emberek szívébe el kell hozni a szeretetet – így fogalmazott Szabó Attila Pasco, aki a hétvégén tartott nyílt napot műtermében. Az esemény során betekintést nyerhettek az érdeklődők a festőművész mindennapi életébe, művészetének titkaiba és megtekinthették a nemrég elkészült műveit is.

Egy alapszín felvitelével kezdi festményeit Szabó Attila, azaz Pasco. A festőművész sok időt tud tölteni otthonában kialakított műtermében, ahol alkotásait valósítja meg. Mint elmondta, általában nem tervezi meg előre, hogy mit szeretne vászonra vinni, az a folyamat közben alakul ki, ahogy a színek is.  

"Sokan azt gondolják, hogy itt kell összekeverni, ugye a palettán a színeket ahhoz, hogy jöjjön valami. De nem. Hanem az még ott a vásznon nagyon sokat dolgozik.”

A festőművész amikor csak teheti, alkot valami újat, a pandémia alatt is több időt töltött műtermében. Elmondta, a járványhelyzet miatt egyre kevésbé van lehetősége találkozni a képzőművészeknek is közönségükkel.  

Az egyre ritkuló kiállítási lehetőségeket kiküszöbölve hirdetett a festőművész nyílt napot műtermében. Erre előre megbeszélt időpontokban érkezhettek az érdeklődők, akik nem csupán a festményeit tekinthették meg az alkotónak, kérdezhettek is tőle. Többen régóta követik figyelemmel a művész munkásságát, így éltek a lehetőséggel, hogy együtt beszélgethessenek művészetről, barátságról, az életről.

„Én úgy érzem, hogyha az ember szeretné megismerni egy másik embernek a munkáját, ugye eddig csak a képeket ismertem. Ezeket láttam sok helyen facebook-on, interneten, mindenféle portálon, viszont teljesen más az, hogy megismerem őt itt a műhelyében, megnézem, hogy hogyan készülnek, hol készülnek ezek a képek. És itt a saját otthonában, a műhelyben átélni ezt az egészet, egy teljesen más érzés és sokkal, de sokkal közelebb hozza. És ugye beszélgetünk a művészetéről, nézzük a képeket közben, és ez egy más élmény, mint amikor az ember egyszerűen csak valamilyen portálon nézegeti, vagy esetleg egy üzletben, ahol kint vannak.” - osztotta meg Molnár Krisztina.

Szabó Attila elmondta, a nyílt nap lehetőséget biztosít a találkozásra biztonságos keretek között is. Véleménye szerint ugyanis az embereknek szükségük van egymásra, ezt a járványügyi szabályok betartásával tudják megvalósítani. Többek között ennek segítése is célja volt a programnak.

„Szeretnék adni. Adni és adni. Azt hiszem az összes művészember nevében mondhatom, hogy más cél nem is létezik a művészetben, mint az, hogy adunk valakinek valamit, és cserébe mit kapunk? Szeretetet. Ennyi az összes.” - tette hozzá a művész.

Szabó Attila tervei közt szerepel, hogy a jövőben rendszeresen fog rendezni nyílt napokat. Így a járványügyi szabályokat betartva, minden érdeklődőnek lehetősége van ellátogatni a művészhez.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Első alkalommal rendezték meg a “Hévízbivaly Duatlon” névre keresztelt versenyt a Hévízi-lefolyónál.
 
Az Ady Endre és a Malom utca között kap új útburkolatot a forgalmas útszakasz.
 
A Madárpark és Pálmaház kapuit be is zárták, jelenleg az óvintézkedéseket végzik.
 
Dosztojevszkijről hallhattak előadást a Fejér György Városi Könyvtárban.
 
Idén első alkalommal várják a látogatókat télen is a gyenesdiási piacon, az adventi hétvégéken.
 
A Balaton Színházban színes produkciókkal és útravaló gondolatokkal tették meghitté az ünnepet.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár