+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Jók a tapasztalatok az új lomtalanítási rendszer kapcsán
2020. október 30. péntek 15:33 - Keszthely
Jók a tapasztalatok az új lomtalanítási rendszer kapcsán
Kifejezetten sikeres a HUSZ Kft. új lomelszállítási módszere Keszthelyen – vélekedik a társaság ügyvezetése. Az idei évtől regisztrációhoz kötött a lomhulladék elszállítása, amelynek során az érdeklődők átfogó tájékoztatást is kapnak. Kőrös László, a kft. vezetője elmondta, az idén jelentősen csökkent a ki nem helyezhető lomok köre és a mennyiség is elmarad az elmúlt években tapasztaltaktól. A lomtalanítás december 7-ig tart Keszthelyen.

A harmadik körzetben zajlott a lomtalanítás csütörtökön Keszthelyen. Az idei évben új rendszer szerint szállítja el a lomhulladékot a HUSZ Kft., így 6 körzetre osztották fel a várost. Azoknak, akik szeretnének élni a lomelszállítás lehetőségével, előzetesen regisztrálniuk kell a cég ügyfélszolgálatán. A személyes kapcsolatfelvételnek több előnye is van, így ugyanis a lakosság a kirakható lomok köréről is tájékoztatást kap.

„Ez a beszélgetés úgy gondolom, hogy egy kulcsfontosságú beszélgetés, ami ilyenkor történik, mert itt a kolléganőim nagyon alaposan tudják tájékoztatni a partnereket arról, hogy mi lesz a módszer, mik azok a hulladékféleségek, amik kihelyezhetők, mit tudnak tenni a partnerek azokkal a hulladékféleségekkel, amik nem kihelyezhetők. Úgy látom, hogy ennek a beszélgetésnek nagyon komoly eredménye van.” - tájékoztatott Kőrös László, a HUSZ Kft. ügyvezetője.

A HUSZ Kft. munkatársai azt tapasztalják, hogy az új módszernek nagyon komoly eredményei vannak. Mint megtudtuk, az idei évben jelentősen csökkent azoknak a hulladékoknak a köre, amelyeket nem lehet kihelyezni, ugyanakkor a KETÉH telepre több elektronikai hulladékot vittek ki, mint az elmúlt években. Ezzel együtt a lom mennyisége is csökkent Keszthelyen. A HUSZ Kft. munkatársai jelenleg a lomtalanítási időszak felénél tartanak.

„Az utolsó napja december 7-e, tehát durván időben is a felénél tartunk. Folytatjuk a társasházi konténerek kihelyezését is. ott is úgy gondolom, hogy jól megy a történet, nagyon kevés alkalommal volt arra példa, hogy a konténerek mellé vagy rendetlenül volt elhelyezve valami, inkább az a tapasztalat, hogy rendben mennek a dolgok.” - tette hozzá az ügyvezető.

A lomtalanítás új rendszere arra is alkalmas, hogy kiszűrje azokat, akik nem rendelkeznek érvényes hulladékszállítási szerződéssel. A HUSZ Kft. munkatársai ilyennel is találkoztak a regisztráció során, számukra szerződéskötést követően tudták biztosítani az elszállítást. A lomtalanítás további időszakára is kéri a HUSZ Kft. a lakosság türelmét és megértését. A városvezetésnek és a HUSZ-nak  az is célja volt az új rendszerrel, hogy rendezettebb legyen a városkép.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A lelkes építők 3 napon át készítették az alkotást, ami a reményt és az istenkeresést is szimbolizálja.
 
A vásárlók azonban találhatnak hagyományos adventi díszeket és számos kiegészítőt is.
 
Keszthely Város Díszpolgára 82 éves volt.
 
Televíziónk élőben közvetíti az adventi gyertyagyújtásokat minden vasárnap 17 órától.
 
Adventi gondolatokkal, versekkel és beszélgetésekkel készülnek az alkalomra az önkéntesek.
 
A téli időszakban is lehet számítani az adománycentrum segítségére, adományokat is várnak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár