+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 150 méteres vízelvezető árkot építenek Alsópáhokon
2020. szeptember 28. hétfő 11:10 - Alsópáhok
150 méteres vízelvezető árkot építenek Alsópáhokon
150 méter hosszan építik ki a vízelvezető árkot Alsópáhok déli részén, a munkálat egy része a katasztrófavédelmi újraminősítő gyakorlat keretén belül valósult meg. A település önkéntes mentőcsoportjának ötévenként kell ehhez hasonló munkát végeznie, melyet egy katasztrófavédelmi bizottság felügyel.

A település déli részén ásták ki a vízelvezető árkot, az itt felgyülemlett földet folyamatosan szállították el a helyszínről a jelenlévők. Alsópáhokon jelenleg 40 önkéntes szerepel a település mentőcsoportjában, nagyrészük részt tudott venni a péntek minősítő gyakorlaton. A földmunkák mellett folyamatosan helyezték le a helyi lakosok a betonelemeket az árokba. Az alsópáhoki önkéntes mentőcsoport az elsők között alakult Zala megyében.

„Minden önkéntes mentőcsoport számára előírás az, hogy általában, bizonyos időközönként megújítsák a nemzeti minősítésüket. Jelenleg ez történik a páhoki önkéntes mentőcsoport  tagjaival is, akik alapvető vízkárelhárítási feladat gyakorlatot végeznek most itt, hogy megújítsák, újra minősítsék a következő öt évre is. Ugye fontos az, hogy ők 2015-ben alakultak, így most jött el ez az idő, hogy megújítsák ezt a minősítésüket.” - ismertette Kósi Zsolt a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A nyugat-keleti irányú lejtős település többször van kitéve a hirtelen lezúduló csapadék okozta károknak. Ezért is tartják fontosnak a megfelelő csapadékvíz-elvezetés megvalósítását. A Kossuth utcában található helyszín egy új lakóterület, ahol 130 beépítésre szánt ingatlan helyezkedik el. Ezek megóvása fontos feladata az önkormányzatnak.

„Itt már a szennyvíz-elvezetés kiépítése az utcákban már megtörtént. Ezt követően történik a további közművek kiépítése. TOP-os pályázat keretében megigényeltünk egy támogatási összeget a település több pontján, de ennek a területnek a csapadékvíz elrendezése kiemelt szempontot kapna és egészen a Páhok-patak befogadóig történne ennek a kiépítése.” - mondta el  Horváthné Makó Judit alpolgármester.

A minősítő bizottság több szempontot is figyelembe vett a gyakorlat során. Figyelték, hogy az önkéntesek maradéktalanul végrehajtották-e a feladatot, valamint az eszközök használatát és meglétét is. Ezek mellett ügyeltek arra, hogy a munkavédelmi és tűzvédelmi előírásoknak megfelelően zajlott-e a gyakorlat. Az alsópáhoki települési önkéntes mentőcsoport sikeresen végezte el az újraminősítést.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Már folynak a válogatói a XIII.Országos Mélyrézfúvós Versenynek, amelyen keszthelyi tanuló is indul.
 
Fejér György 255 évvel ezelőtt született, tartalmas életén online előadáson ismerhetik meg az érdeklődők.
 
Várhatóan jövő hét közepén haladja meg a 3,5 milliót a beoltottak száma, akkor nyithatnak a teraszok.
 
Nagyon sokan felháborodtak a fővárosi mentők húsvéthétfői feljelentése miatt.
 
A leégett növényzet helyrejön, a madarak új fészket rakhatnak, de sok hüllő és kétéltű pusztult el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár