+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A hétvégén tartották a XXIX. Vonyarci Búcsút
2020. szeptember 16. szerda 15:10 - Vonyarcvashegy
A hétvégén tartották a XXIX. Vonyarci Búcsút
„Magunkat kell ünnepelni, hiszen kreatívabbak lettünk a járvány alatt” – mondta el Pali Róbert polgármester vasárnap a 29. Vonyarci Búcsún. A rendezvényen kiemelt szerepet szántak a szórakoztatásnak és a helyi értékek megbecsülésének. Elhangzott, bár még mindig érvényben vannak a korlátozások, továbbra is szervezik a programokat addig, amíg erre van lehetőségük.

Különböző koncertekkel és kirakodóvásárral is várták az érdeklődőket a Vonyarci Búcsún. A rendezvényre a helyiek mellett a környékbeliek is kilátogattak, akiket a hangulat és a finom nedűk is vonzottak. Ez a baráti társaság is kikapcsolódni vágyott.

„Rendszeresen kijövünk minden ilyen rendezvényre most már 15 éve élünk itt, ha az idő megengedi áprilistól novemberig Vonyarcon. Egyébként szombathelyiek vagyunk. Minden rendezvényen itt vagyunk. De nem csak itt, hanem Keszthelyen, Gyenesen, Györökön, járunk a rendezvény után. Kellemes jó hangulat van, muszáj kimozdulni. Muszáj egy kicsit ezután a szörnyűséges helyzet után egy kis levegővétel.” - osztotta meg Dr. Spitz János.

A falunap célja a helyi értékek megbecsülése. Ezért a szervezők helyi és környékbeli árusokat kértek fel a kitelepülésre. A felnőttek mellett a gyermekek számára is készültek szórakozási lehetőségekkel, akik az ünnepélyen ingyen használhatták az ugrálóvárakat az önkormányzat jóvoltából.

„A búcsúnap és a falunap, mivel egyben tartjuk ebben a szeptemberi időszakban, itt megpróbáljuk magunkat kvázi ünnepelni, magunkat megtapsolni a szó szoros értelemben, hiszen sajnos ez a veszélyhelyzet, a járványhelyzet okozta váratlan helyzetek és bizonytalanság ez azért kreatívabbá tett bennünket itt Vonyarcvashegyen.” - mondta el Pali Róbert polgármester.

Vonyarcvashegyen a járvány alatt is a biztonsági előírásoknak megfelelően valósulhattak meg a programok. A szervezők és a közönség nagy örömére is szolgált, hogy nem kellett ezeket elhalasztani. Bár továbbra is érvényben vannak a korlátozások, ezeknek megfelelően szeptemberben is készülnek programokkal.

„Egy pályázat keretén belül az önkormányzat önrészével együtt sikerült egy sínrendszert kialakítanunk a művelődési házban, ahol majd a Balaton Art képeiből, illetve a művelődési házban zajló elmúlt évekbeli képzőművészeti táborok képeiből szeretnénk egy kiállítást rendezni.” - ismertette Farkas Tibor a művelődési ház igazgatója.

Farkas Tibor hozzátette, a kiállítás mellett a Szent Mihály-napi Búcsú is megvalósul ezen a hétvégén.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Gyümölcsfaoltó napot rendeztek Tilajban.
 
Az esős időjárás miatt az átlagosnál kevesebb túrázó húzott bakancsot.
 
Sok feladat áll az egyesület előtt
 
Az Egry iskola bemutatójára érkeztek az ország egészéből a HKT módszer iránt érdeklődők.
 
A hagyományoknak megfelelően fáklyás felvonulással tisztelegtek a hősök előtt március 14-én.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus