+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kiállítással mutatkozott be Kovács László
2018. március 1. csütörtök 14:06 - Keszthely
Kiállítással mutatkozott be Kovács László
A Fejér György Városi Könyvtárban nyílt meg Kovács László/Nájn festmény kiállítása . Az amatőr festő képeit a keszthelyi közönség eddig csak egy –egy munkájából ismerhette meg. Csoportos kiállításon részt vett már,de önálló tárlata még nem volt. A polihisztor alkotó munkáinak válogatását első ízben láthatja a közönség Keszthelyen.

A Festetics György Zeneiskola diákjai stílusosan egy téli hangulatú darabbal köszöntötték  a Cserszegtomajon élő amatőr képzőművészt  első önálló tárlatának megnyitóján. Kovács László kiskunhalasi születésű alkotó, 38 éve került Keszthelyre,később Cserszegtomajon telepedett le.Tíz gyermekes család legkisebb gyermekeként nem volt lehetősége fejleszteni képességeit. Korán elkezdett dolgozni, de festeni annál később, 10 éve kezdett el. Takács Ferdinánd és egy orosz festő tanítványaként bontakoztatta ki képességeit.

A két festőművész mellett eltöltött idő önbizalmat adott Kovács Lászlónak. Egyre többet festett. Először akrillal,majd olajjal.A ma 65 éves alkotó  legszívesebben virágokat fest,de munkái között gyakran található tájkép is. Kovács László/Nájn nyugdíjas éveiben is aktív. Festeni csak télen van ideje.Az évek alatti fejlődés  mesterei szerint jól látható munkáján. Kiállításának képeit Takács Ferdinánd válogatta és ajánlotta a művészetkedvelőknek. A festészet alapszabályait megtanulva már az apró részletekre is figyel az amatőr festő. De mint egy kis diák,folyamatosan tanul ma is.

A réti virágok,rózsák hangulata mellett elképzelt világ, fantasztikus tájak, növények jelennek meg  a festő képein. A  közönség a március 19-ig látható  kamara kiállításon ismerheti meg Kovács László/Nájn munkáit.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Alkotó workshopot rendeztek a Páhoki Kapo(l)cs Alkotóházban a hétvégén.
 
Nincs itt semmiféle hiányról szó - reagált a KÉVE szavaira Dr. Ifi Ferenc.
 
Az ellenzék szerint olyan bevételek vannak a büdzsében, melyek nem biztos, hogy realizálódnak.
 
Influenza járványról egyelőre nem beszélhetünk, legalábbis környékünkön. Az országban egyre több a beteg.
 
Február 15-én jár le a jelentkezési határidő a szeptemberben induló képzésekre.
 
Az utak állapotának és a karbantartásoknak is kedvez az időjárás, tavasszal számos felújítás lesz.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó