+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Terrierek versenyeztek Gyenesdiáson
2020. július 28. kedd 19:10 - Gyenesdiás
Terrierek versenyeztek Gyenesdiáson
Július utolsó hét végéjén rendezték meg Gyenesdiáson, a Kárpáti korzón a Magyarországi Amerikai Staffordshire Terrier Fajtagondozó Egyesület szervezésében azt a kutyakiállítást amelyre négy országból érkeztek versenyzők. A három napos verseny több kategóriában zajlott.

Szebbnél-szebb kutyák megmérettetéséhez készülődtek vasárnap reggel,még a hőség előtt a gazdik és kutyáik Gyenesdiáson. Ebben az évben is megrendezésre került az a kutyakiállítás ahol a közepes méretű, rövid szőrű kutyafajta került középpontba, az amerikai staffordshire terrierek.  A verseny előtt a fiatal és kölyökkutyák még a gazdival való játékot is igényelték. Három hónapos kortól lehetett nevezni a kutyákat.

"Ő egy elég nyugodt fajta. Azt kell róla tudni igazából. Jó temperamentumú kutya. A Roxton kennelből vettük. Igazából jártunk oktatóhoz és úgy láttuk,hogy elég jó feje van a kutyának, meg elég jól nő is ,szép is, aztán gondoltuk, hogy megnézzük mit tud egy kiállításon. Tegnap 2. lett."-mondta Varga Zsolt.

Az őszinte, barátságos kutyafajta nagyon figyelmes  és kitartó .Eléggé engedelmes, így könnyen tanítható. A versenyen is jól összpontosítanak.  Ezt a gyakorlott versenyző felvezetők is megerősítették kedvencükről.

"A kutyusok nagyon jól bírják. Hozzá kell őket szoktatni természetesen. Kölyök kortól hordjuk mi már kiállításra,tehát három hónapos kortól,teljesen jól hozzászoknak, teljesen otthonos a környezet nekik."- Simonné Marosi Andrea tenyésztő.

Különböző kategóriákban folyt a terrierek versenye. A kutyák életkoruktól függően, osztályokba sorolva vonultak a pontozóbírók elé. A bébi korosztálytól egészen a veterán korosztályig. Több szempontot figyelembe zajlott az értékelés.

"Elsődleges ugye a standard. A standardban nem csak a kutyáknak a külalakja van leírva,hanem a kutyának a mentális prezentációja – ha úgy tetszik- mert a kutyának nem csak a küllemében,anatómiájában kell, hogy megfeleljen a standardben foglalt dolgoknak, hanem alapvetően mentálisan is,mert alapvetően a kutyák zöme munkára lett tenyésztve. Nyilván valamilyen munkának meg kell felelni és ehhez nem csak a külső adottságok, hanem a belső adottságok is fontosak- adott tájékoztatást a MagyarországiAmerikai Staffordshire Terrier Egyesület elnöke, Vasszi Zoltán elnöke.

A Balaton parti verseny keretében 7 korosztályban, ivaronként összesen 10 fajta győztes címért mérettettek meg a bulldogok erejével és a terrierek intelligenciájával keresztezett staffordshire terrierek.

Hegedüs Éva- Keszthelyi Televízió

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Nem értik a méhészek, hogy hová tűnnek el a méhek télen.
 
Új alapokra helyezik az oktatást Reziben.
 
Elindult az iskola bővítése, idén pedig megújul az egészségház és kivágják a beteg tujákat is.
 
A két elkövetőt a keszthelyi rendőrök elfogták.
 
A gyenesdiási iskola felújítása miatt ideiglenesen három helyszínen helyezték el a diákokat.
 
Vince napjához kapcsolódva, ötödik alkalommal várták az érdeklődőket a várvölgyi borosgazdák.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár