+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A legjobb söröket kínálták a keszthelyi Balaton parton
2020. július 20. hétfő 17:48 - Keszthely
A legjobb söröket kínálták a keszthelyi Balaton parton
Vasárnap véget ért az öt napos Keszthelyi Sörnapok rendezvénye. A balatoni sörkörút a nyáron fog tartani, a második állomása volt a keszthelyi. A szervező szerint a magyar sörkultúra - amely egykor sokkal magasabb volt a jelenleginél - visszatérőben van.

Ötödik alkalommal szervezték meg Keszthelyen, a Balaton partján a “Keszthelyi Sörnapok” rendezvényét. A vírushelyzetre való tekintettel idén a nagyobb színpadi rendezvények ugyan elmaradtak, ám a kitelepülő vállalkozások száma nem változott. Harminc kiállító érkezett a rendezvényre, ebből körülbelül huszonöt a sörfőzde. A látogatók száma talán alacsonyabb volt a szokásosnál, de a napi két-háromezer fős összlétszám volt a jellemző. A sörfesztiválra a helyi vendégek mellett sok kül- és belföldi turista volt kíváncsi. Vasas Máté Márk barátaival érkezett: "Vonyarcvashegyről érkeztünk, nyaralni jöttünk Budapestről. Hallottuk, hogy van itt ez a Keszthelyi Sörnapok, és akkor gondoltuk, lejövünk és megiszunk egy-két sört. - Hogy ízlik eddig a sör? - Eddig az elsőt iszom, nagyon finom, cseh félbarna sör."

A látogatók az öt napos rendezvény során több, mint száz féle csapolt és körülbelül százötven féle üveges sör közül választhattak. Keszthelyen, a neves borvidékek által körülölelt területen nyilván csak jó minőségű sörökkel lehet meghódítani a vendéget. A kitelepülő árusok ennek szellemében a legjobb söröket hozták el. "Az időjárás egy kicsit hidegre sikerült erre a hétvégére, de hoztunk jó cseh söröket Budapestről, a Hrabal sörözőből. Tetszik minden keszthelyinek, ahogy tapasztaltuk" - vélekedett Orvos Miklós vállalkozó.

A nagyobb színpadi rendezvények elmaradtak ugyan, de kisebb zenei programokat szerveztek. Mivel ez alacsonyabb hangerővel járt, ennek pozitívumaként a fesztivál látogatói mind a pavilonoknál, mind az asztaloknál jobban tudtak egymással beszélgetni. A minőségibb sörnek magasabb ára is van - a különlegesebb italok korsó ára akár ezerötszáz-kétezer forint is lehetett. Csupán azt élték meg hátrányként néhányan, hogy kártyával kevés helyen lehetett fizetni. A szervező szerint a számukra egyértelműen a sörkínálat és a minőség a fontos: "Öt év alatt most már nem azután azután érdeklődnek a látogatók, hogy mik lesznek a programok, hanem kérdezik, hogy milyen főzdék lesznek jelen a rendezvényen. Nagy számban magyar sörfőzdék vannak, de ugyanúgy itt vannak a csehek, belgák, írek és német főzdék is. Most már a látogatók a sörfőzdéket keresik, hogy milyen főzetek lesznek, a csaplista után érdeklődnek" - mondta el Kóczián László.

A kitelepülő vállalkozások között távolabbról érkezők is voltak, de közelebbről, így például Balatonszentgyörgyről, Sümegről is jöttek. A készítőnek tudatosan kell figyelnie az összetevők minőségére és a gyártási folyamatra egyaránt. A jó sör pedig már egyéni ízlés kérdése. A sörnapok keszthelyi rendezvénye ugyan véget ért, de a kitelepülő árusok, sörfőzdék ezen a héten már Balatonföldváron nyitják meg a csapokat.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A hétvégén úttörő programot kínált a Helikon Kastélymúzeum: a kínálat “Parkmozival” bővült.
 
Az Asbóth Szakgimnázium csaknem 400 diákja végez nyári gyakorlatot.
 
Balatongyörökön megnyílt Lajta Gábor festőművész tárlata, lezajlott az “Augusztusi Györöki BorKorzó”.
 
Az ország 10 borvidékéről érkezett 11 kiváló pincészet várta a borbarátokat a 9. belvárosi borfeszten.
 
Első alkalommal rendezték meg Keszthelyen a “Dog Beach Fest” néven futó kutyafesztivált.
 
Szinte telt házzal üzemeltek a strandok a hétvégén Keszthelyen. A Városi és a Helikon strandon jártunk.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó