+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A Mucsi-Scherer színész páros szórakoztatta a közönséget
2020. július 16. csütörtök 19:07 - Keszthely
A Mucsi-Scherer színész páros szórakoztatta a közönséget
Ízek, borok, élmények! Ezzel a szlogennel nyílt meg 2019-ben a Boratórium és az Íz-Labor, ahol a jó borok és a gasztronómia mellett széles a kulturális kínálat is. Színházi előadások, író-költő találkozók, slam poetry- stand up estek és koncertek várják a kultúrára éhes közönséget egész évben. Július 14-én Scherer Péter és Mucsi Zoltán színészekkel találkozhattak az érdeklődők.

A Boratórim program szervezője, Katonáné Rosta Hedvig egy humorral átszőtt játékkal hangolta  rá a közönséget arra a talk showra, amelynek vendégei  az ismert magyar színészek, Mucsi Zoltán és Scherer Péter voltak. A kultúrának is egész évben helyet adó vendéglátóhely  programtervezetét is átírta a koronavírus. Ezért is gondolták, hogy a szigorítások feloldását követően a programok humoros, vidám esttel  kezdődjenek.

"Sokan nem tudják, hogy honnan erednek a Kapa-Pepe sztorik és mégis imádják a két színészt, én is így voltam ezzel és ahogy még jobban megismertem a színházi munkájukat, ez az érzés csak fokozódott bennem. Én szerencsésnek mondhatom magamat mert találkoztam velük Ördögkatlan Fesztiválon, látni őket a Szkéné Színházban, a Centrál Színházban illetve Scherer Péter rendezéseit, szerepléseit már itt is láthatta a keszthelyi közönség a Boratóriumban és az Íz-Laborban. Ezért hívtam meg őket, mert nagyon kedvelem a két színész munkáját és szerettem volna ha a többiek is megismerik őket mélyebben, mert csak az van az emberekben, hogy milyen humoros embereket ismernek és nem tudják azt, hogy külön  is előadásaik vannak  a színészeknek."- mondta el Rosta Hedvig.

A saját becenevükön híressé vált páros  Keszthelyen  sem változtatta meg az emberek véleményét.  A kezdetekről, a színházról és a barátságról szóló beszélgetésben minden mondat, kijelentés arra irányult, hogy a nézők jól érezzék magukat.  A viccelődés egy percre sem maradt abba a Kapa-Pepe párosnál. Mucsi Zoltán a barátságuk kezdetére így emlékezett.

"Péternek nem volt munkája és megkeresett, hogy éhezik  a család, kellene egy kis pénz, be tudom-e tolni valami produkcióba. S annyira árva, szerencsétlennek tűnt, hogy megsajnáltam és elkezdtünk közösen dolgozni. Előtte jól megcastingoltam és látszott, hogy nem egy béna krapek és elkezdtünk dolgozni és utána rám ragadt. Most meg nem tudom lerázni."- mondta a Jászi Mari-díjas színész.

A közös munka kezdetét  25 év távlatából a Scherer Péter egészen máshogy idézte fel.

"Ez nem teljesen így volt, hanem én betévedtem még  a 90-es évek közepén a féltehetségű, amatőr színészek klubjába és ott  a Zoli volt a vezető színész és ott barátkoztunk össze."

A számos játékfilmben, kisfilmben és színházi darabban is együtt játszó páros két órán át szórakoztatta a keszthelyi közönséget. A Boratórium következő programja az Íz-parton lesz július 18-án, ahol Török Ádám és Fehér Ádám blues koncertje várja az érdeklődőket.

Hegedüs Éva- Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A hétvégén úttörő programot kínált a Helikon Kastélymúzeum: a kínálat “Parkmozival” bővült.
 
Az Asbóth Szakgimnázium csaknem 400 diákja végez nyári gyakorlatot.
 
Balatongyörökön megnyílt Lajta Gábor festőművész tárlata, lezajlott az “Augusztusi Györöki BorKorzó”.
 
Az ország 10 borvidékéről érkezett 11 kiváló pincészet várta a borbarátokat a 9. belvárosi borfeszten.
 
Első alkalommal rendezték meg Keszthelyen a “Dog Beach Fest” néven futó kutyafesztivált.
 
Szinte telt házzal üzemeltek a strandok a hétvégén Keszthelyen. A Városi és a Helikon strandon jártunk.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó