+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A választás tétje, hogy Magyarország magyar ország maradjon-e
2018. március 6. kedd 16:11 - Keszthely
A választás tétje, hogy Magyarország magyar ország maradjon-e
„Arról döntenek majd április 8-án az emberek, hogy Magyarország magyar ország maradjon-e” – ezt az Országgyűlés elnöke mondta tegnap Keszthelyen. Kövér László szerint sorsdöntő választás következik, mely előtt látszik, hogy az egyetlen politikai erő a FIDESZ-KDNP pártszövetsége, mely képes szembeszegülni azon törekvésekkel szemben, amelyek fel akarják számolni a nemzetállamokat az európai unió keretei között. A pártszövetség helyi lakossági fórumát az Amazon Ház Látogatóközpontban rendezték meg.

Manninger Jenő meghívására érkezett Keszthelyre az Országgyűlés elnöke. Kövér László elmondta, hogy a FIDESZ-KDNP politikusai a napokban kezdik meg országjárásukat. A rendezvényt megelőző sajtótájékoztatón a házelnök kifejtette, hogy a mostani parlamenti választás több ok miatt is sorsdöntő.

„Arról döntenek majd április 8-án az emberek, hogy Magyarország magyar ország maradjon-e. Itt valójában az egyetlen politikai erő a FIDESZ-KDNP pártszövetsége, amelyik képes és hajlandó szembeszegülni azokkal az egyre nyilvánvalóbb, egyre nyíltabban megfogalmazott törekvésekkel szembe, amik föl akarják számolni a nemzetállamokat az Európai Unió keretei között. Egy Európai Egyesült Államokat szeretnének e helyett fölépíteni” - fejtette ki Kövér László. 

A Fidesz választmányi elnöke hozzátette: a brüsszeli tervek szerint ebben az elképzelésben a csökkentett hatáskörű államok nem dönthetnének arról, hogy kik éljenek az adott országban. Kövér László szerint megállapítható, hogy az ellenzéki politikusoknak mennyire nincsen semmilyen mondanivalójuk az ország alapvető problémáiról. Erre reflektálva Manninger Jenő azt a tavaly nyári esetet idézte fel, amikor egy gyanús szervezet migránsokat akart táboroztatni Zalában.

„Akkor egyedül én, mint képviselő – tehát a FIDESZ képviselője – és a polgármesterek álltak ki ebben a kérdésben, így meg is hiúsult a táboroztatás. Mások csak támadtak bennünket, így a Jobbik is és a Jobbik tévéje is alapvetően minket támadott ebben az esetben. Látszik is, hogy alakulnak…biztosan folynak a tárgyalások az indulásokról, mert itt a térségünkben ugyan összegyűjtötték a szükséges aláírásokat, de nem látjuk, hogy a baloldal kampányolna, nem tudjuk, hogy indul-e a baloldalnak a jelöltje, vagy visszavonják” - mondta el a sajtó képviselőinek a politikus.  

A sajtótájékoztatót követően került sor a pártszövetség helyi lakossági fórumára. Kövér László a választás tétjéről, tartalmáról, hazánk súlyáról és nemzetközi szerepéről, valamint a jövőképről osztotta meg gondolatait a résztvevőkkel az Amazon Ház Látogatóközpontban.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Szerdán négy karate klubtaggal érkezett Keszthelyre Kőrösi János, aki 15 éve él Skóciában.
 
Az emberi test felépítéséről és működéséről adtak számot a 8. osztályos diákok.
 
Az illegális hulladéklerakó területek felderítése a célja a szervezetnek.
 
A “Magyar Ápolók Napja” alkalmából főigazgatói elismeréseket adtak át a hévízi kórházban.
 
A fizikai jelenségekkel ismerkedhetnek a fiatalok a Balaton Színház Simándy termében.
 
Az egészségügyi szakdolgozókat köszöntötték Keszthelyen Kossuth Zsuzsanna születésnapján.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó