+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nyári programok a Helikon Kastélymúzeumban
2020. június 25. csütörtök 19:04 - Keszthely
Nyári programok a Helikon Kastélymúzeumban
Az általános korlátozások feloldását követően június közepétől a bemutatóhelyek, múzeumok ismét fogadják a látogatókat. A Helikon Kastélymúzeumban a tervezett, ám nagy tömegeket vonzó rendezvények elmaradnak az idei szezonban. A lakosság és a vendégek így is válogathatnak a következő hónapokban a múzeum látogatás mellett, kikapcsolódást is ígérő programok közül.

Az elmúlt hónapok korlátozásai alatt  a Helikon Kastélymúzeumban az új programok előkészítése folyt. A nyitás napján a látogatói létszám igazolta, hogy az emberek szívesen töltik a szabadidejüket  tartalmas programokkal,múzeumlátogatással. Több mint kétezren látogatták az állandó kiállításokat nyitó hétvégén.. A turisztikai szezon nagy eseményeit a kialakult COVID helyzet  miatt a kastélyban sem tudják megtartani. Elmarad a nyári színház és  elmaradnak a nagy koncertek is.  Az évek óta ezreket vonzó program, a Múzeumok Éjszakája se a személyes kiállítás látogatásról szól ebben az évben. Az online Múzeumok Éjszakájához csatlakozva ismerheti meg a látogató az állandó kiállításokat . Szerveznek olyan programokat is a népszerű kiállítóhelyen,amelyekkel  megpróbálnak új élmény nyújtani a látogatóknak.

"Az idei évben júliustól szerdánként ismételten megtartjuk a Helikoni Éjszakákat. Számunkra egy nagyon fontos program, a kollégák beöltözve gyertyafényes tárlatvezetéssel viszik végig a látogatókat. Megpróbáljuk betartani azt amit ugyan csak a járványhelyzet előír. Távolsággal kisebb csoportokat fognak vezetni a kollégák. S továbbra is elvárjuk- mind a kollégáimtól, mind a látogatóktól,hogy mindenki maszkban érkezzen hozzánk. Ha valaki úgy érkezne, hogy nem hozott magával maszkot, tudunk neki biztosítani a pénztárakban."- mondta Pálinkás Róbert igazgató.

Augusztus végén az idei évben is lesz Klassz a pARTon ,melynek kiemelt fontos helyszíne a Helikon Kastélymúzeum. Pálinkás Róbert arról is adott tájékoztatást, hogy már most nagy előkészületek folynak a 2021. szeptemberében megrendezésre kerülő Vadászati Világkiállítás kapcsán , melyhez szorosan  - mintegy elő rendezvényként- kapcsolódik szeptember 12-n ,9-alkalommal megrendezésre kerülő Festetics Trófeaszemle is.

"Ehhez  az Egy a Természettel Nonprofit Kft.-től  nyertünk valamivel több mint 120 millió forintot a Vadászati Múzeum mögötti  13-s épületnek a felújítására. A Vadászati Világkiállításon bemutatott,hagyományos vadászati módok kiállítását ide fogjuk erre a helyszínre hozni. Ezt nagyon fontosnak tartom. A vadászati kiállításunk továbbra is fejlődni tud és abban a megtiszteltetésben van  a Helikon Kastélymúzeumnak az én személyemben, hogy kurátornak felkértek a trófeakiállításnak a szervezésére. Én azt gondolom, hogy valóban beírjuk magunkat Magyarország vadászati térképére  a Helikon Kastélymúzeumot."- adott tájékoztatót Pálinkás Róbert.

A Helikon Kastélymúzeum az állandó kiállításokkal június 20-tól a nyári nyitva tartás szerint várja a látogatókat. A kedvezményekről  és a programokról a kastélymúzeum honlapján is tájékozódhat a látogató.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az ősbemutató pénteken délután a Balaton Színházban zajlott.
 
Az ünnepelt elmondta, egész életében számos feladata volt, így nem volt ideje törődni az évek múlásával.
 
Az eredeti tervekhez képest rövidített programmal tartották meg az '56-os megemlékezést Keszthelyen.
 
Az iskola is döbbenten áll a tény előtt, hogy ilyen tragédia történt. Pszichológus segít a diáktársaknak.
 
Gyöngyösfalu kalandparkjában dőlt ki egy fatörzs, egy diák elhunyt, egy pedig súlyosan megsérült.
 
Átadták át a forgalomnak az M76-os gyorsforgalmi út első ütemének egy 4,1 km-es szakaszát.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár