+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nyári programok a Helikon Kastélymúzeumban
2020. június 25. csütörtök 19:04 - Keszthely
Nyári programok a Helikon Kastélymúzeumban
Az általános korlátozások feloldását követően június közepétől a bemutatóhelyek, múzeumok ismét fogadják a látogatókat. A Helikon Kastélymúzeumban a tervezett, ám nagy tömegeket vonzó rendezvények elmaradnak az idei szezonban. A lakosság és a vendégek így is válogathatnak a következő hónapokban a múzeum látogatás mellett, kikapcsolódást is ígérő programok közül.

Az elmúlt hónapok korlátozásai alatt  a Helikon Kastélymúzeumban az új programok előkészítése folyt. A nyitás napján a látogatói létszám igazolta, hogy az emberek szívesen töltik a szabadidejüket  tartalmas programokkal,múzeumlátogatással. Több mint kétezren látogatták az állandó kiállításokat nyitó hétvégén.. A turisztikai szezon nagy eseményeit a kialakult COVID helyzet  miatt a kastélyban sem tudják megtartani. Elmarad a nyári színház és  elmaradnak a nagy koncertek is.  Az évek óta ezreket vonzó program, a Múzeumok Éjszakája se a személyes kiállítás látogatásról szól ebben az évben. Az online Múzeumok Éjszakájához csatlakozva ismerheti meg a látogató az állandó kiállításokat . Szerveznek olyan programokat is a népszerű kiállítóhelyen,amelyekkel  megpróbálnak új élmény nyújtani a látogatóknak.

"Az idei évben júliustól szerdánként ismételten megtartjuk a Helikoni Éjszakákat. Számunkra egy nagyon fontos program, a kollégák beöltözve gyertyafényes tárlatvezetéssel viszik végig a látogatókat. Megpróbáljuk betartani azt amit ugyan csak a járványhelyzet előír. Távolsággal kisebb csoportokat fognak vezetni a kollégák. S továbbra is elvárjuk- mind a kollégáimtól, mind a látogatóktól,hogy mindenki maszkban érkezzen hozzánk. Ha valaki úgy érkezne, hogy nem hozott magával maszkot, tudunk neki biztosítani a pénztárakban."- mondta Pálinkás Róbert igazgató.

Augusztus végén az idei évben is lesz Klassz a pARTon ,melynek kiemelt fontos helyszíne a Helikon Kastélymúzeum. Pálinkás Róbert arról is adott tájékoztatást, hogy már most nagy előkészületek folynak a 2021. szeptemberében megrendezésre kerülő Vadászati Világkiállítás kapcsán , melyhez szorosan  - mintegy elő rendezvényként- kapcsolódik szeptember 12-n ,9-alkalommal megrendezésre kerülő Festetics Trófeaszemle is.

"Ehhez  az Egy a Természettel Nonprofit Kft.-től  nyertünk valamivel több mint 120 millió forintot a Vadászati Múzeum mögötti  13-s épületnek a felújítására. A Vadászati Világkiállításon bemutatott,hagyományos vadászati módok kiállítását ide fogjuk erre a helyszínre hozni. Ezt nagyon fontosnak tartom. A vadászati kiállításunk továbbra is fejlődni tud és abban a megtiszteltetésben van  a Helikon Kastélymúzeumnak az én személyemben, hogy kurátornak felkértek a trófeakiállításnak a szervezésére. Én azt gondolom, hogy valóban beírjuk magunkat Magyarország vadászati térképére  a Helikon Kastélymúzeumot."- adott tájékoztatót Pálinkás Róbert.

A Helikon Kastélymúzeum az állandó kiállításokkal június 20-tól a nyári nyitva tartás szerint várja a látogatókat. A kedvezményekről  és a programokról a kastélymúzeum honlapján is tájékozódhat a látogató.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár