+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A klasszikus kéktől a vintage dekorációig
2020. június 16. kedd 16:32 - Gyenesdiás
A klasszikus kéktől a vintage dekorációig
Az esküvői dekorációk választéka és a házasulandó párok igényei is végtelenek és szerteágazóak – derült ki a Darnay pincében rendezett esküvői nyílt napon. A programot tavasszal szerették volna megszervezni, azonban a járvány miatt csak most volt erre lehetőség. A rendezvénnyel párhuzamosan promóciós videófelvétel is zajlott. Az Anna & the Barbiesból jól ismert Pásztor Anna ezúttal Beatles dalokat ad elő, finom borok társaságában.

A nyílt nap fókuszában a dekoráció volt, melyhez a választék határtalan. 2020 trendszíne a klasszikus kék, e mellett közkedvelt a vintage, az elegánsabb arany-ezüst és az utazás témájú díszítés. 

Nyári esküvőjére készül Tóth-Nemes Márta. Barátnőjével és munkatársával érkezett a nyílt napra. A nagy nap díszítéséhez gyűjt ihletet. Elképzeléseiben púderszínű, sok zölddel tarkított dekoráció szerepel, melyben az angol rózsa, a csipke és a gyertya dominál. 

„Augusztus végén lesz az esküvőnk. Nekem van egy határozott elképzelésem, hogy milyen dekorációt szeretnék és nem szeretném dekorossal megcsináltatni, hanem a barátnőim és kolléganőm fogják csinálni. Itt szeretnénk ötletet gyűjteni, illetve kellékeket, amiket bérelhetünk” - nyilatkozta Tóth-Nemes Márta.  

A szervezők azt tapasztalták, hogy meglepően nagy az érdeklődés a dekoráció bérlése iránt. A kölcsönzés előnye, hogy biztosan rendelkezésre áll minden tárgy és a vásárlással ellentétben itt nem marad akár több száz feleslegessé vált gyertyatartó, díszkavics, cserép, vagy fényfüzér a pár tulajdonában.A programot tavasszal szerették volna megszervezni, azonban a járvány miatt csak most volt erre lehetőség. A márciusban kirobbant járványhelyzet miatt az esküvői szolgáltatók is munka nélkül maradtak, az enyhítéseknek köszönhetően azonban már javul a helyzet. 

Fábiánné Figder Nikolett társszervező: „Én azt látom, hogy talán július az, amit például a menyasszonyok nem mondtak le. Ők még úgy gondolták, hogy kivárnak és most úgy néz ki, hogy nekik már igazuk lett. Nagyon sok esküvő áttolódott őszre, az összes tavaszi esküvő gyakorlatilag. Reméljük, hogy ez így marad és akkor az őszi szezon az nagyon sűrű szezon lesz.”

A nyílt nap helyszíne a Darnay pince volt, mely közkedvelt esküvői helyszín. A 1644-ben épült pince, a korhű rendezvénypajta és a hangulatos udvar kis létszámú, családias esküvők lebonyolítására ideális.

Nem csak esküvői nyílt napnak, hanem promóciós videó forgatásának is helyszínül szolgált a Darnay pince. A nyílt naptól függetlenül szervezett erre a napra forgatást Pásztor Anna. Az Anna & the Barbiesból ismert énekes-dalszerző többször forgatott már Gyenesdiáson. Most a Bor és Beatles projekthez készítettek felvételt. 

„Vannak olyan Beatles számok, amik kötelezők, azzal születik az ember, genetikailag benne van az emberben.   Úgy gondoltuk, hogy ne legyen Anna & the Barbies, ne legyen újfajta feldolgozás, hanem egy olyan örökérvényű valami, mint a bor, mint a jó étel, mint a Beatles. A felét egy kicsit elvarázsoltuk, olyan számmá változtattuk, ami nagyon 21. századi és egy csomót meghagytunk originál formájában és egy ilyen karaoke lesz ahogy előadjuk. Ehhez kaptuk ezt a Darnay pincét, ezt a gyönyörűséges helyet, hogy itt debütáljon az egész” - nyilatkozta Pásztor Anna. 

A Bor és Beatles produkcióhoz vendégzenészek, neves séf és sommelier is csatlakoztak. A muzsikálós, beszélgetős műsor a zene, az élet és a bor kapcsolatáról szól. Pásztor Anna úgy véli, hogy a jó dolgok nagyon közel állnak egymáshoz, így a művészet és a gasztronómia is, jelen esetben a Bor és Beatles.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus