+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 67 strand újul meg a Balatonnál
2020. június 15. hétfő 11:49 - Keszthely
67 strand újul meg a Balatonnál
Országosan 90, míg a Balatonnál 67 strand újul meg idén. A Magyar Turisztikai Ügynökségnek köszönhetően 3 milliárd forintot meghaladó értékben fejlesztenek a fürdőhelyek, a Balatonra 2,2 milliárd forint jut. A magyar tengernél az elsődleges cél az alap infrastrukturális adottságok fejlesztése - mondta el az MTÜ vezérigazgató-helyettese szombaton Balatonedericsen.

Az első igazi nyári hétvégén már szép számmal érkeztek fürdőzők a Városi strandra. Június 12-től mindhárom keszthelyi strand már fürdőhelyként üzemel.

A Balaton alakú medencét is feltöltötték, elsősorban a családok használták ki ezt a szolgáltatást. Stábunk tapasztalatai szerint elsősorban környező és távolabbi településekről érkeztek a vendégek. Ez a székesfehérvári pár Hévízen nyaral, először vannak Keszthelyen.

„Béreltünk bicikliket és az új kerékpárúton jöttünk végig Keszthelyig. Jól érezzük magunkat, kölcsönöztünk vízibiciklit, strandolunk, kártyázunk, élvezzük, hogy végre nincs koronavírus, kijöhetünk” - nyilatkozta Marada Martin. 

Az idén 2,2 milliárd forint értékben 67 strand újul meg a Balatonnál. A Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásának célja, hogy az alap infrastrukturális adottságokat fejlesszék – mondta el a balatonedericsi strandszezon nyitányán az MTÜ vezérigazgató-helyettese. Könnyid László úgy fogalmazott: „Valamennyi alap elvárása volt a Turisztikai Ügynökségnek, hogy a mosdóblokkok rehabilitációra kerüljenek, hiszen a ’70-es, ’80-as évek lábnyoma még számos strandon megtapasztalható volt. A mosdóblokkok mellett még baba-mama szobák épülnek, elkészültek azok a családi mosdók, melyek már a 21. században alapelvárásnak minősülnek. Ha ezekkel meg voltak az önkormányzatok, akkor volt lehetőségük a vízbejutás feltételeit javítani, új lépcsőket fogunk látni a strandszezonban, van ahol a zöldfelületet is már sikerült növelni és tovább fejleszteni.”

A fejlesztések az elkövetkező években folyamatosan folytatódnak. A Magyar Turisztikai Ügynökség egy 10 szempontból álló lista alapján biztosítja a forrásokat. A mosdóblokkok és baba-mama szobák után a zöldfelületek rehabilitációjára, majd utcabútorok és a komfortot szolgáló elemek beruházásra pályázhatnak majd az önkormányzatok.

„Hasonlóan a többi nagy településhez Keszthely esetében is három strandot fejleszt a Turisztikai Ügynökség az idei esztendőben. Én azt gondolom, hogy látványos alapinfrastruktúra különbségre lehet majd szert tenni abban az időpontban, amikor elkészülnek a fejlesztések. Keszthely városa a szerencsések közé tartozik, hiszen az idei esztendőben megújul a város közkedvelt csúszdája is” - tette hozzá az MTÜ vezérigazgató-helyettese. 

Az MTÜ fejlesztései keretében egységes arculatú kabinokat és tájékoztató táblákat helyeznek el a strandokon. A fürdőhelyek új logóin a települések és a strandok neve mellett megjelenik a tó türkizkék színe, a balatoni naplemente, az északi part tanúhegyei és a déli part stégjei. A szállásadók is jó szezonra számíthatnak. A friss statisztikák szerint egyre több a foglalás a Balatonnál. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint folyamatosan bővülnek a foglalások. A vidéki szálláshelyeken eddig a belföldi vendégek foglalása volt jellemző, de a határnyitásoknak köszönhetően nagy számban számítanak külföldi turistákra is Magyar Turisztikai Ügynökségnél.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Az elkövetőt egy órán belül elfogta a rendőrség, előrterjesztik letartóztatásának indítványozását.
 
A szervezet is cstalakozott a világméretű Jerusalema tánc-kihíváshoz.
 
A Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége több mint 4 évtized munkáját ismerte el.
 
A tavaly év végi enyhe időjárás miatt kevesebb madárral lehetett találkozni az etetőkben.
 
A Balaton-part fejlesztésével kapcsolatban várja a város vezetése a lakosság javaslatait.
 
A világ legdrágább gyógyszerére gyűjt kisfiúk gyógyulásáért a Horváth család.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár