+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Több fejlesztés is megvalósul Balatongyörökön
2020. május 28. csütörtök 17:24 - Balatongyörök
Több fejlesztés is megvalósul Balatongyörökön
Több fejlesztés már megvalósult az elmúlt időszakban Balatongyörökön, és szép számmal akadnak tervek a jövőre nézve is. Az útfejlesztések mellett megkezdődött a közbeszerzési eljárás az önkormányzati hivatal épületének energetikai felújítására is. A térségben zöldmezős beruházás is megvalósul, így bölcsődét és óvodát is építenek.

A vidékfejlesztési program keretében megújult az elmúlt időszakban a Temető utca külterülete. Új aszfaltréteget kapott közel 460 méteres szakaszon. Emellett felújították az Eötvös utca Szépkilátó felőli oldalának részét is mintegy 500 méteren. Ezek összesen 100 millió forint pályázati pénzből valósulhattak meg. Utóbbi mellett található járdát saját forrásból építették ki. A kerékpárutat is fejlesztették, melyet a Magyar Közútkezelő munkatársai aszfaltoztak újra a Soós-öböltől a Szépkilátó vasúti átjárójáig. A közeljövőben is valósulnak meg újdonságok a településen. Többek között a polgármesteri hivatal tetőszerkezete is megújul, ezt saját forrásból fogja finanszírozni az önkormányzat. Erre körülbelül 12 millió forintot szánnak.  Az épület energetikai fejlesztése egy TOP-os pályázatnak köszönhetően 69 millió forint vissza nem térítendő forrásból valósulhat meg.

„Ez magába foglalja a teljes épületgépészet megújulását, teljes hőszigetelést, nyílászárócseréket. Megújuló energiákat, napelemeket és napkollektorokat és a parkoló felé fog kerülni egy olyan napelem rész, amivel az épületnek az energetikáját és a villamos áram termelését fogja megoldani.” - osztotta meg Biró Róbert polgármester.

A településen a jövőben is zajlanak a fejlesztések. Ezen a kéthektáros, egyelőre üres zöld területen hamarosan megépülhet a balatongyöröki bölcsőde. A polgármester elmondása szerint erre ugyanis egyre nagyobb az igény. Kétcsoportos bölcsődét terveznek, így akár 28 gyermek elhelyezését is meg tudják majd oldani a jövőben.

„Erre pályázatot adtunk be a Területi Operatív Program keretében és nyertünk is 130 millió forintot. Ez egy zöldmezős beruházás lesz, hiszen ilyen épület nem volt még a településen és nincs is helyünk más épületek mellett. És azt tudni kell, hogy a tervek azok úgy szólnak, hogy egy óvoda is megépülne a bölcsőde mellett. Erre a tavalyi pályázatban nem sikerült támogatást nyernünk forráshiány miatt, de bízunk benne, hogy idén újra be tudjuk adni ezeket is. És akkor lehet,, hogy a  bölcsőde és az óvoda az egy időben el tud készülni a jövő évi nevelési évre."

A jövőben a Festetics Fejlesztési Program keretében Balatongyörökön is terveznek beruházásokat. A Szépkilátónál várhatóan megújulnak a sétányok, a mellvéd, a térbútorok, a közvilágítás, valamint kialakítanak a területen egy Lady Hamilton emlékpontot is.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus