+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Új célok a közösségi oldalakon
2020. május 22. péntek 17:31 - Keszthely
Új célok a közösségi oldalakon
Kreatívan használták ki az emberek a közösségi oldalakat a karantén alatt. Többen teljesítettek különböző kihívásokat. A legnépszerűbb szórakoztató úgynevezett challenge-ek mellett többen jótékonysági feladatokhoz is csatlakoztak . Némely játéknak közösségépítő funkciója is volt .A felhívásokhoz a Keszthely környékiek is szívesen kapcsolódtak.

József Attila Nagyon fáj című versét kellett plank-állásban szavalni az egyik facebook-os kihívás során. A feladatot a Suhanj Alapítvány indította el, melyre több mint 500 publikus videó készült. Több különleges megoldás is volt, egy finn is felolvasta a verset, más fejjel lefelé fordított könyvből valósította meg, de olyan is akadt, aki a Gyűrűk urából megismert tünde nyelven szavalt egy- egy versszakot. A kihívást a költészet napjához időzítették. Bartha Mirellát is megjelölték a kihívottak között. Mint elmondta, a Suhanj Alapítvány munkáját nagyon becsüli így szívesen vállalta a megmérettetést.

„Ez a kihívás is erre szerette volna felhívni a figyelmet, hogy nekünk most rossz, mert bizonyos ideig, egy viszonylag belátható ideig bezártságban élünk, de ők mindig bezártságban élnek. És bár én most nem tudok Suhanj angyallá vállni vagy belépni a Suhanj Alapítvány futói közé, mert ezt a kisfiam és a hozzátartozó teendők nem teszik lehetővé. De nagyon felnézek az angyalokra és szeretném támogatni amennyire csak tudom az ő munkájukat, és azt gondoltam, hogy azzal, hogy ezt a kihívást teljesítem és támogatom őket és felhívom rájuk a figyelmet, talán más is kedvet kap ehhez az egészhez.”

Bartha Mirella hangsúlyozta, teljesítményével többeket inspirált, így véleménye szerint elérték céljukat a kihívások.

Akadt olyan is, aki saját kihívást indított el a karanténos időszak alatt. A Keszthelyi Kutyások csoportja is megvalósította saját challenge-jét, melyre március óta lehetett jelentkezni a csoporttagoknak. Mivel a csoport többször szervez közös kirándulásokat, így fontosnak tartották, hogy kapcsolatban maradjanak a korlátozás alatt is. Ebben a kutyákról kellett minden nap más tematikában feltölteni fényképet vagy videót. Többek között kölyökkori képeket, havas, virágos témájú fotókat, de az ül, fekszik vagy a pacsiadásról szóló videók is elárasztották a csoportot.

Az ötletgazda Fellner Felícia elmondta, a feladatok nagy népszerűségnek örvendtek, szívesen csatlakoztak a keszthelyi és környéki gazdik hozzá.

„Jelenleg 500 tagja van a Keszthelyi Kutyások csoportjának. A játékon nagyjából 100-an vettek részt és így a játék végére egy 50 fős keménymag alakult ki. Rengeteg egyedi, kreatív megoldás érkezett a feladtokra. Mindig nagy örömmel néztük vissza, hogy ki milyen megoldásokat küldött be. És ami még nagy örömmel töltött el, hogy rengeteg felajánlást kaptunk környékbeli kutyás szolgáltatóktól.”

A kutyás kihívás a hónap végéig tart. Ezt követően a felajánlásokat fogják kisorsolni. A csoportban várhatóan a jövőben is fognak különböző játékokat hirdetni.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A zenék köré írt történetekkel színházi és koncert élményben is részesülhetett a közönség.
 
48 versenyző vett részt a megmérettetésben, akik párosban mérkőztek meg egymással.
 
A nagy melegben sokkal gyakoribb a balesetveszély az utakon.
 
Az elmúlt hét végén a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum parkjában “Kult Piknik”-et rendeztek.
 
Az egyik sofőrt mentőhelikopter szállította el a helyszínről, a baleset körülményeit még vizsgálják.
 
A kijuttatott hatóanyag melegvérű állatokra és emberre veszélytelen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár