+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Élményparkkal bővül a Kolping Hotel
2020. május 19. kedd 19:04 - Alsópáhok
Élményparkkal bővül a Kolping Hotel
1996. évben nyitotta meg kapuit Alsópáhokon a családbarát Kolping Hotel. A 10 hektáros területen fekvő komplexum folyamatosan fejleszt és fejlődik. Bár két hónapja a koronavírus járvány miatt kialakult helyzetben nem fogadhattak vendégeket a megkezdett beruházásokat befejezték és a mai napon pedig egy új, nagy beruházásnak a Bobo Fun Kalandpark alapkövét tették le ünnepélyes keretek között.

"Egy következő időszak nyitánya kezdődött el." –mondta  Baldauf  Csaba a Kolping Hotel Kft. ügyvezető igazgatója azon a rendezvényen amelyen ünnepélyes keretek között számolt be a családok kedvelt üdülőkomplexumának legújabb fejlesztéséről. A több mint két milliárdos beruházás  a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció Balaton kiemelt turisztikai fejlesztési térségben pályázat keretében valósul meg.

"Igazából egy olyan fedett élmény és játszóparkot szeretnénk megvalósítani – hiszen még volt egy olyan szabad területünk, ahol még azokat a szolgáltatásokat, amikkel már rendelkezünk, olyan mértékben tudjuk még bővíteni, hogy időjárástól függetlenül a nálunk lévő összes szállóvendég, valóban télen, nyáron, tavasszal igénybe tudja venni. S nem csak a szállóvendégek, nagyon fontos az, hogy a Ny-Balaton és a környező települések turistái, családjai ,akik idejönnek  Zala megyében a pihenésüket eltölteni és természetesen a lakosság is. Tehát Hévíz, Szentgrót, Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Zalakaros, tehát a környező települések családos és nem csak családos, hanem a sportos vendégeit is várjuk szeretettel majd ha elkészül.2- mondta el az igazgató.

Dr. Guller Zoltán  miniszteri biztos, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója az ünnepségen elmondta, hogy a szálloda eddigi legnagyobb beruházáshoz 950 millió Ft támogatást nyújtott a magyar kormány. A turisztikai szakember a szakág további jelentős támogatásáról is tájékoztatást adott.

"A 2008-2009-es válság alatt valamennyire megtapasztaltuk, milyen az mikor egy kormány megszorításokkal válaszol egy válságra. Mi abban hiszünk, hogy nem megszorítani hanem adót csökkenteni kell,a fejlesztéseket –ha lehet- még magasabb fokozatra kell kapcsolni. Ennek a gondolatnak a jegyében a kormány arról döntött, hogy 150 milliárd forint értékben újabb forrást biztosít a vidéki Magyarország szálláshelyeinek fejlesztésére. Részben még ebben a hónapban 5 milliárd Ft keretösszeggel pályázatot fogunk írni a camping fejlesztésre, 85 milliárd Ft-al támogatjuk a vidéki, 100 szobánál nagyobb szálláshelyek építését."- mondta Guller Zoltán.

Fontos továbbá, hogy 28 ezer magyar embert érintően egymillió forintos támogatást kapnak még az idén azok a szállásadók szálláshely megújításra, akik nyolc szobánál kevesebbel rendelkeznek-hangzott el a tájékoztatón. A Kolping Hotel új beruházása kapcsán  Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott a turizmus terültén végzett folyamatos fejlesztések jelentőségéről beszélt.

"Úgy gondolom mindig lépést tart ez a hotel a fejlesztéseket illetően a kor követelményeivel. Egybevág ez a program a kormány családokat segítő,családokat támogató elképzeléseivel és a megvalósult családtámogatásokkal is. Azért is jelentős a fejlesztés mert egy kitörési pontot jelent és beleilleszkedik a turisztikai fejlesztések jelentőségébe amelyek a gazdaság fejlődésének jelentős lépései lesznek."- mondta el a kormánymegbízott.

A tájékoztatókat  követően a vendégek megtekintették az alsópáhoki Kolping Hotel szolgáltatásait bővítő nagy beruházás  területét, ahol ünnepélyesen  elhelyeztek egy időkapszulát is. Az új élménypark, 2783 m 2 területű új létesítményében legalább 25 élményelem lesz. A beruházás tervezett befejezése  2021. június 30.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az építőipari vállalkozásokat segítik a digitális világban.
 
Jótékonysági koncertet szervez a Salve Regina kórus a Georgikon utcai tűzkárosultak javára.
 
Kulturális programokkal és a májusfa kivétellel avatták fel az új várvölgyi kemencét.
 
Három új tagot is avatott szombaton a borrend a Festetics-kastélyban.
 
Megújult a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 - Turizmus 2.0 program.
 
COVID-ellátásban résztvevő egészségügyi dolgozókat látnak vendégül a turisztikai egyesület tagjai.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár