+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nincs koronavírussal fertőzött az ESZI Idősek Otthonában
2020. április 22. szerda 15:19 - Keszthely
Nincs koronavírussal fertőzött az ESZI Idősek Otthonában
Másfél hónapja van látogatási tilalom az Egyesített Szociális Intézmény Idősek Otthonában. A lakók azóta nem találkozhattak hozzátartozóikkal. Az intézmény dolgozói a világhálót hívták segítségül, videóhívásokat tartanak a lakóknak. Azt látják, erőt ad az időseknek, hogy nem csak a hozzátartozó hangját, hanem arcát is látják. A keszthelyi intézményben nincs koronavírussal fertőzött személy.

Videóhívások segítségével tartják most a kapcsolatot hozzátartozókkal a keszthelyi idősotthon lakói. Az itt dolgozók ezzel próbálják segíteni azt, hogy a járvány miatt bevezetett látogatási tilalmat minél könnyebben átvészeljék az idősek. Az operatív törzs rendelkezésének megfelelően március 8. óta csak a dolgozók léphetnek az épületbe, így az idősek húsvétkor sem találkozhattak szeretteikkel. Márciusban az Egyesített Szociális Intézmény vezetése arról is határozott, hogy a lakók sem hagyhatják el az épületet – mondta el Királyné Domaházi Csilla. Az intézményvezető hangsúlyozta, nagy próbatétel mindenki számára, hogy tartsák a lelket az idősekben.

Királyné Domaházi Csilla, az Egyesített Szociális Intézmény vezetője: „Meg kell mondja őszintén, hogy nekem nagyon rutinos kolleganőim, kollégáim vannak, akik nem csak az ápolási feladataikat értik nagyon jól, hanem a mentálhigiénés részét is. Nyilván sokkal többet beszélgetünk, sokkal több mosoly van, sokkal több olyan gesztus van, ami pótolja valamilyen szinten a hozzátartozó hiányát.”

A járvány elleni védekezés miatt bezárták az Idősek Klubját, a nappali ellátásban részesülők sem léphetnek be az intézménybe, a bejárós étkezőknek is egyszer használatos éthordókban szállítják az ételt. Az Egyesített Szociális Intézmény vezetője arról tájékoztatott, a lakók biztonságban vannak és mindent meg is tesznek, hogy ez így maradjon.

„Nincs fertőzött az intézményben. Minden nap két alkalommal mérjük a lakóinknak a hőmérsékletét. Gyakorlatilag bármilyen olyan változás, ami arra utalna, hogy betegség lép fel, akkor azt azonnal le tudjuk reagálni. Folyamatos kapcsolatban vagyunk a háziorvosunkkal Hertelendy László doktor úrral. Folyamatosan figyeljük a lakóink egészségi állapotát és igyekszünk minden olyan óvintézkedést betartani – a nővérek maszkban, kesztyűben dolgoznak, folyamatosan fertőtlenítünk, takarítunk” - fogalmazott az intézményvezető. 

A Csók István utcai intézményben izolációs szobákat is kialakítottak arra az esetre, ha fertőzésveszély miatt valamelyik lakót el kellene különíteni. A Magyar Honvédség jelezte feléjük, hogy hamarosan el fogják végezni az épület teljes fertőtlenítését – tette hozzá az intézményvezető. Az Egyesített Szociális Intézmény vezetése a lakók mellett a hozzátartozók türelmét is kéri: „Tényleg mindenkinek a türelmét kérem, a kitartását, az hogy nem jöhetnek most be az intézménybe a hozzátartozók, ez a lakóink érdekében van, ezt tartsuk be. Mi is betartjuk, csak a dolgozók jöhetnek be, ők is védőfelszerelést használnak, senkit nem engedünk be tényleg a házba. A beszállítóink is csak a külső bejáraton jöhetnek be, de akkor is csak az udvarra, tényleg megteszünk mindent, hogy izoláljuk magunkat ilyen szempontból.”

A lakók egészségi állapotának ellenőrzése mellett a dolgozókra is nagy figyelmet fordítanak. Az Egyesített Szociális Intézmény Idősek Otthonának jelenleg 64 lakója van. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus