+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A közösségi tereket érintik a legújabb szigorítások Keszthelyen
2020. április 16. csütörtök 18:34 - Keszthely
A közösségi tereket érintik a legújabb szigorítások Keszthelyen
Rendeletben tiltotta meg Keszthely polgármestere a játszóterek és a kültéri sporteszközök használatát. Nagy Bálint elmondta, erre azért van szükség, hogy minden eszközzel megakadályozzák a koronavírus terjedését. Holnaptól lezárják a Balaton-partot is, a terület minden hétvégén zárva marad a veszélyhelyzet fennállásáig.

Keszthely Város Önkormányzata a veszélyhelyzet kihirdetése óta kérte az állampolgárokat, hogy a járvány terjedésének lassítása érdekében ne használják a játszótereket és más, szabadidő eltöltésére alkalmas kültéri eszközöket. Az elmúlt hétvégén a település vezetése lezárta a Balaton-partot is annak érdekében, hogy megakadályozzák a tömeges csoportosulásokat. Nagy Bálint, Keszthely polgármestere e hét csütörtöktől rendeletben tiltja meg a játszóterek és a kültéri sporteszközök használatát. Emellett péntektől újabb korlátozás is életbe lép.   

„A keszthelyi Balaton-partot lezárjuk. Ezt elsődlegesen azért tesszük, mert azt kérjük a jelenlegi helyzetre tekintettel, hogy – nagyon örülünk természetesen annak, hogy vendégek és turisták érkeznek a városunka és ez nagyon fontos nekünk, de a jelenlegi helyzetben mégis azt kérjük mindenkitől, hogy ne jöjjenek most Keszthelyre azok, akik nem keszthelyiek. A keszthelyiekről pedig szintén azt kérjük, hogy tényleg csak a feltétlenül szükséges időt töltsék az otthonuktól távol. Azért is, hogy itt ne legyen annyira vonzó most Keszthelyre jönni, a szakmai ajánlások mellett le is zárjuk a Balaton-partot. Ezt úgy fogjuk tenni, hogy minden hétvégére, a veszélyhelyzet időtartamára vonatkozóan pénteken délután lezárjuk és hétfő délelőttig ez zárva is marad.” - tájékoztatott Keszthely polgármestere.

A most meghozott rendelet hatály nem csak a keszthelyi lakosokra, hanem az ide érkezőkre is kiterjed. Annak be nem tartása közigazgatási bírságot von maga után. Nagy Bálint hangsúlyozta, nem a turisták elrettentése a cél, de a kialakult helyzetben rendkívül fontos a helyi lakosok védelme.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus