+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Határozatlan ideig szünetel a lakossági hulladékudvar szolgáltatás
2020. április 1. szerda 17:02 - Keszthely
Határozatlan ideig szünetel a lakossági hulladékudvar szolgáltatás
A lakosság előtt határozatlan ideig zárva tart a KETÉH telep a koronavírus-járvány miatt. A HUSZ Kft. tájékoztatása szerint a vállalkozások továbbra is szállíthatják ide a hulladékot, de a magánszemélyeknek a heti szemétszállítás segíthet. Ezek továbbra is a megszokott időpontokban történnek.

A Keszthely határában található KETÉH telepre a helyi lakosok ingyenesen szállíthatták ki a felhalmozódott lomot. A koronavírus-járvány miatt azonban a lakossági hulladékudvar szolgáltatást egyelőre szüneteltetni kell. Az üzemeltető türelmet kér a magánszemélyektől. A vállalkozások azonban továbbra is szállíthatják ide a hulladékot.

„Ez nem csak egy lakossági hulladékudvari funkciót ellátó terület, hanem gyakorlatilag Keszthely város hulladékgazdálkodása itt zajlik. Ez alatt azt értem, hogy a HUSZ Kft. dolgozói, járművei innen indulnak, ide érkeznek minden nap. Nyilván ezt a csapatot sem lenne okos dolog veszélyeztetni. A KETÉH telepen a hulladékudvaron kívül további hulladékkezelési tevékenység is zajlik 15-20 fő közreműködésével, nyilván az ő munkájukat sem szabadna veszélyeztetni. Ez az fő oka vannak, hogy ez a döntés született, hogy a hulladékudvar tevékenységét megszüntetjük.” - mondta el Kőrös László a HUSZ Kft. ügyvezetője.

A városban a hulladékszállítás zavartalanul működik. A kommunális hulladék mellett a szelektíven gyűjtött kidobandókat is a megszokott időpontokban szállítják el a dolgozók a házak elől. Korábban a társasházak közelében szelektív szigetek is voltak, azonban a HUSZ Kft. ügyvezetője szerint ezek közül többet gyakorlatilag hulladéklerakóként használtak egyesek. Mint fogalmazott a katasztrofális állapotú szelektív szigetek problémájával régóta küzdenek, így az elmúlt másfél évben megszűnt a Schwartz Dávid, a Fodor, a Gagarin utcákban, a Temetői ABC mellett és a gyerekek védelme miatt a Balogh Ferenc utcai óvodánál és az Egry iskolánál is.

„A területen érintett társasházak közös képviselőivel mind egyeztettünk, a társasházaknak az eddigieken túl adtunk ki szelektív hulladékgyűjtésre alkalmas edényeket. Tehát ez a része a dolognak el van rendezve. Akinek igénye van szelektív hulladékgyűjtésre, az meg tudja tenni. Egyébként meg a házhoz menő szelektívgyűjtés a városban működik mind családi házas, mind társasházi övezetben. Ha valakinek az edényen túl igénye van hulladékelszállításra, akkor ingyen bérmentesen átlátszó nejlonzsákba kitéve a hulladékot el fogjuk szállítani.”

A HUSZ Kft. ügyvezetője hozzátette, jelenleg is háromféle kuka létezik Keszthelyen, a szelektív, a kommunális és a bio. Utóbbiba az ételmaradékokon kívül kerti zöldhulladék is kerülhetnek. A HUSZ Kft. az évente kötelező 10 alkalom helyett 52-szer szállítja el a biohulladékot, így elosztva a metszett faágak, levelek, nyírt fű is el tud kerülni az udvarokból tette hozzá Kőrös László.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Visszaáll a régi nyitva tartási rend és az időkorlátot is eltörlik szombattól.
 
Több termelő online értékesítette a borokat, ebben a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa is segített.
 
A koronavírus-járvány miatt nem szervezhetik meg a népszerű rendezvényt.
 
Jótékonysági és közösségépítő kihívásokat is teljesítettek a korlátozás alatt az emberek.
 
Az önkormányzati képviselő az elcsatolás miatt fejezte ki aggodalmát.
 
A hallgatók online adhatnak számot a tudásukról szóban és írásban egyaránt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó