+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szájmaszkokkal segítik az egészségügyi dolgozókat Keszthelyen
2020. március 19. csütörtök 14:01 - Keszthely
Szájmaszkokkal segítik az egészségügyi dolgozókat Keszthelyen
Többen segítenek ingyenes szájmaszkok készítésével Keszthelyen az egészségügyi dolgozóknak. A Krokker házaspártól szerda este óta több mint 650 darabot kértek az egészségügyi intézmények. A pár reméli, kezdeményezésükhöz mások is fognak csatlakozni, hogy még többen tudjanak segíteni azoknak, akik leginkább ki vannak téve a koronavírus veszélyének.

Nagyerővel folyik a munka ebben a keszthelyi varrodában. A Krokker házaspár szerda este tette közzé a közösségi oldalon, hogy a koronavírus-járvány okozta készlethiány miatt az egészségügyi dolgozóknak ingyenesen varrnak szájmaszkokat. A varrodában jelenleg minden más munkát félretettek, erre a projektre helyezik a hangsúlyt. Mint elmondták, minden anyagot felhasználnak, ami náluk található, de felajánlást is kaptak már a szomszédos méteráru üzletből is.

„Azt hallottuk többektől, hogy nincsen elegendő szájmaszk és így, ami rendelkezésünkre áll a raktárkészletünkbe anyag, ami erre a célra felhasználható mi ezt szeretnénk mind feldolgozni. maszkokat készítünk ketten, a férjem az szab, én meg ugye varrok és akkor így készítjük, ahogy a saját tempónkba, ahogy tudjuk.”  - mondta el Krokker Mónika üzlettulajdonos.

A házaspártól eddig mintegy 650 szájmaszkot kértek a kórház különböző osztályai, az Alapellátási Intézet és az Egyesített Szociális Intézmény dolgozói számára is. A szájmaszk külső rétege mosható, így többször is lehet viselni. Sűrűszövésű anyagból készül, melyet duplarétegűvé varr meg Mónika.

A házaspár egyelőre csak az egészségügyi dolgozóknak készíti a szájmaszkokat, azonban bárkinek segítenek, aki maga is szeretné megvarrni a saját maszkját. Nekik szívesen adnak szabásmintát és meg is mutatják azt is, hogyan kell elkészíteni ezeket. Volt, aki azért jött az üzletbe, hogy segítséget kérjen a varráshoz.

„Ugye most a koronavírus kapcsán óvintézkedéseket kell tennünk. Én még dolgozom és hát gondoltam, hogy akkor ma elkészítem és akkor holnaptól én is hordanám. Ugye az ügyfelek és a magam érdekét szem előtt tartva.” - osztotta meg Zimmermann-Cintián Anasztázia.

A kórház dolgozói számára elkészített szájmaszkok szállításában egyes keszthelyi taxisofőrök is besegítenek. Keszthelyen egyébként többen is vállalták, hogy ingyenesen készítenek maszkokat. A Krokker házaspár is bízik abban, hogy példájukat mások is követni fogják, hogy minél többen tudjanak azokon segíteni, akiknek szükségük van ezekre a kellékekre.  

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Keszthelyi Televízió közleménye
 
A buszmegállókban és a forgalmasabb közterületeken lehet találkozni a GESZ munkatársaival.
 
Zalaszántó önkormányzata a járvány megfékezésének érdekében döntött a lezárás mellett.
 
A gyógytavat lezárták, a szakrendelések többsége továbbra is működik az intézményben.
 
A koronavírus-járvány továbbterjedésének megelőzősére hozták meg a döntést a városvezetők.
 
A kijárási korlátozás nem akadályozza az önkénteseket abban, hogy adjanak vért.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó