+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Jubilált a Keszthelyi Városi Karnevál
2020. február 24. hétfő 19:06 - Keszthely
Jubilált a Keszthelyi Városi Karnevál
A régió leglátványosabb programja immár 20. alkalommal került megrendezésre a hét végén. A Keszthelyi Városi Karnevál, amelyet a Balatoni Borbarát Hölgyek hívtak életre, ebben az évben is a Festetics kastély parkjából indult. Az előzetes nevezések mellett a helyszínen is lehetett nevezni. Közel 400 maskarás és több száz néző farsangolt Keszthelyen.

Gólyalábasok sétáltak a Boombatucada együttes zenéjére. Hirdetve, hogy valami készülődik Keszthely belvárosában a farsang idején. A Balatoni Borbarát Hölgyek által szervezett hagyományos városi karneválra gyűlt a tömeg. A kastély bejáratától a felvonulást a karnevál hercegi párja vezette. Utána egy óriás sárkány vonult. Óvodás és iskolás csoportok, családok és civil szervezetek akik  jelmezbe bújtak, hogy vidámsággal búcsúztassák a telet. Többen a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület támogatásával zöld farsangoltak.

"Az erdő és lakói leszünk, úgyhogy nagyon változatos a kép. Nagyon jó munkadélután keretében készültek a jelmezek egy kolléganő segítségével. Úgyhogy szülők, gyerekek egyaránt együtt és még utolsó simítások pedig otthon készültek."-mondta Kovács Erika, óvónő.

A legötletesebb, legváltozatosabb jelmezekkel mutatták meg a felvonulók, hogy mindenki vágyik már a jó időre, a tavasz eljövetelére.  Minden évben  újdonságokkal találja szembe magát az érdeklődő. Az idei felvonuláson  is sok munkát igénylő építőkockák,  baglyok, matrioska baba, sakkfigurák mosolyogtatták meg az utca emberét. A Hévízen üdülő orosz Natália a felvonulásról a következőket mondta:" nagyon érdekes nap ez, vidám ez a karnevál. Sok embert kihoz a térre, még a nap is süt. Ez a farsang. Nagyon jó. Oroszul „maclencának hívják. Nálunk is csináljuk évente."

A több száz maskarás a Sétáló utca közepén egy pillanatra megállt, hogy a Goldmark Károly Művelődési Központ erkélyén álló zsűri is szemügyre vehesse az ötletes jelmezeket. Azután vonult tovább a tömeg a Fő téren felállított színpadig, ahol egy rövid bemutatkozásra is lehetőség nyílt. A 20. jubileumi karnevál hangulatát csak fokozta a színpadi műsor. Voltak csoportok akik  annyian voltak, hogy csak a téren tudták kis produkciójukat előadni.  Mindenki türelmesen várta, hogy bemutatkozhasson. Még a másfél éves Hunor is aki apukájával öltözött jelmezbe.

"Nem lehet elég korán kezdeni szerintünk. Igazából minél hamarabb kezdjük, beleszoktatjuk a hagyományokba, annál jobb lesz."- mondta a kisfiú apukája, Loch Zoltán.

A Balatoni Borbarát Hölgyek, mint szervezők is végigkísérték a hangulatos programot, a 20. karneválra nagy örömmel készültek.

"Annyi újítás és egy kicsit szabadkezet kaptunk, olyan értelemben, hogy pályázat segíti a munkánkat. Idén is, jövőre is és ennek következtében sikerült egy, a Keszthelyi Turisztikai Egyesület sátrát felállítanunk a Fő téren. Ahol gyermekfoglalkoztató és előadás hely létesült."- adott tájékoztatást az egyesület elnöke, Dévényiné Balogh Gyöngyi.

A maskarázás után játékra is volt lehetőség. A sátorban arcfestők, társasjátékok és kreatív foglalkozás várta a gyermekeket és szüleiket.

Hegedüs Éva- Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Megkezdőött a keszthelyi Food Truck Show.
 
A sétálóutca legrégebbi, műemlék épületének udvarában valósította meg az attrakciót Pampetrics Milán.
 
Az idei évben a verseny főszervezője is indul, emellett rekordszámú lovast várnak.
 
Az idei évtől zenés színházi produkciókkal, új helyszínen várják az érdeklődőket.
 
A rendőrség felhívja a figyelmet, az ajtókat ablakokat minden esetben zárjuk be, figyeljünk értékeinkre.
 
Elkezdődött a Nemzeti Hét öt napos programja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó