+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Valentin-nap, a szerelmesek ünnepe
2020. február 13. csütörtök 16:00 - Keszthely
Valentin-nap, a szerelmesek ünnepe
Hazánkban a Valentin-nap megünneplését illetően megosztott a társadalom. Vannak, akik számára fontos ez az ünnep, míg mások nem vesznek róla tudomást. Bálint-napnak is szokás nevezni - a lelkibetegek, az epilepsziával élők és a szerelmesek védőszentje, Szent Bálint nyomán. Hazánkban az 1990-es évektől az angol elnevezés magyarosított formájú átvételével, mint Valentin-nap vált ismertté és népszerűvé.

Február 14-e Valentin-nap, a szerelmesek ünnepe. A fiatalok általában számon tartják és készülnek is rá: "A barátnőmnek idén is készülök, tavaly is készültem. Sütizni fogom elvinni, meg virágot is veszek neki, hogy azért érezze, hogy fontos nekem, és hogy mennyire szeretem. Szerintem ezt jelenti ez a nap, hogy kimutassuk, hogy mennyire is szeretjük azt, akivel vagyunk. Ez házasságnál is fontos, de még csak ilyen fiatal szerelemnél is" - vélekedik az ünnepről Szilágyi Benedek.

A Valentin-napról nem csak a férfiaknak kötelessége megemlékezni. A párok ilyenkor kölcsönösen fejezik ki egymás felé a szeretetüket. Henczi Nikol is készül az ünnepre: "Szerintem ha valaki szerelmes, akkor az összes, az év összes napján kell szeretni a párját, nem csak ezen a kimondott február 14-ei Valentin napon. Én még nagyon friss párkapcsolatban élek, és ez lesz az első Valentin-nap amit a párommal töltök és nagyon fontos lesz nekem is."

A tapasztalatok azt mutatják: Valentin inkább a fiatalok ünnepe, az idősebb korosztály kevésbé tartja számon. Egy szép csokor virág - tipikusan a férfiak ajándéka lehet a hölgyek számára. A szeretetet ki lehet fejezni sok mindennel: a szívecskés ajándékok, csokoládék egyaránt keresettek. Az ünnepre a boltok is készülnek, így a Viva Virág is számít a rohamra. Az üzletben elmondták: a januári, február eleji gyér forgalom minden évben jellemző, az első felfutás a Valentin-naphoz köthető. Hamarics Cintia üzletvezető úgy tapasztalja: ekkor a legkeresettebb a vágott virág: "A vágott virágok közül is inkább a bordó rózsa az, ami népszerűségnek örvend. A bordó rózsát inkább az idősebb korosztály választja, míg a fiatalabbak már inkább a tavaszi virágok felé tendálnak. Például a tulipán, ami nagyon jellemző, a boglárka, ezek is inkább ilyen pasztell-rózsaszín színekben" - mondja.

A Helikon Kastélymúzeum is készül az ünnepre: Valentin-nap alkalmából, február 14-én 50% kedvezményt biztosítanak a szerelmes pároknak a belépőjegy árából. A kiállítások 10.00 és 17.00 óra között tartanak nyitva.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Közleményt adott ki a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.
 
Az ingatlanközvetítők élénkülést tapasztalnak, de a hazai érdeklődők ár-visszarendeződésre spekulálnak.
 
A turisztikai ágazatot nem hagyja cserben a szálláshelyek iránt egyre inkább erőre kapó kereslet.
 
A gépjárművek abroncsainak cseréjét végző szakemberek szerint eltolódott az idei gumiszezon.
 
Indulhatnak a táborok. A Georgikon Kiállítóhely táborai már megteltek.
 
Az életkor szerinti vásárlási idősáv eltörlését a vásárlók és az árusok is örömmel fogadták.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó