+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Évet értékeltek az úszók
2020. január 13. hétfő 13:15 - Hévíz
Évet értékeltek az úszók
Hévízen, a Fontana Filmszínház mozi termében tartotta évzáró és évértékelő rendezvényét a keszthelyi Kiscápák SE. Az eredményeiben sikeres sportolókat magáénak tudható egyesület díszvendége Risztov Éva háromszoros világbajnoki ezüstérmes, olimpiai bajnok.

Keszthely, Hévíz város képviselői valamint  szülők, barátok  részvételével tartotta  meg évértékelő rendezvényét a Keszthelyi Kiscápák Sportegyesület. Visszatekintő kisfilmek vetítésével mutatták be  a részt vevőknek a Szingapúri és Los Angelesi versenyek pillanatait és a hazai felkészüléseket. Azt követően Szántó Kata egyesületi elnök, az úszók edzője  mondott köszöntőt felidézve az egyesület megalakulását, az úszás sportban elért eredményeket.  A rendezvényen az edző beszélt a remek teljesítmények mellett, a kimagasló eredményeket elért sportolókról, 2020-as év terveiről is. Kiemelve, hogy az országos bajnokságok mellett az egyik nagy feladat az  egyesület kiválóságának  Hetyei Nórának a további felkészítése.

"Nórinak a fő cél, hogy a Junior Európa Bajnokságon részt tudjon venni, ehhez szintidőt kell úsznia. Ugye vagy váltóban kell neki bejutni ebbe a csapatba. Nagyon-nagyon fontos a következő évben még alázatosabban még szorgalmasabban, még több edzés munkával tudjon úszni. Nagyon-nagyon fontos, hogy –amit említettünk itt- a gyógytornásznak a feladata, a segítsége, hogy azokat az izomcsoportokat is megdolgoztassa amit esetleg az úszás, az edző nem. Nagyon fontos az erőnléti edzés. Ezt is kap külön szárazföldön nagyon speciális eszközökkel."- adott tájékoztatást Szántó Kata edző, az egyesület elnöke.

Az egyesület különböző korosztályos csoportjaiban úszók munkáját,eredményeit Hévíz és Keszthely városa is elismerte. A sportolók ajándékcsomagot, kupát vehettek át az év értékelőn.A Kiscápák Sportegyesület Risztov Éva olimpiai bajnokkal ünnepelt Hévízen, aki édesanyjával érkezett az úszók rendezvényére. A kiváló magyar úszónő spotpályafutásáról tartott előadást, motiválva az úszókat a további sportolásra. Risztov Éa hangsúlyozta: elhatározás, kitartás szükséges az eredményekhez  és olyan családi háttér ahol a kudarcot is segítik átélni.

"Én azt gondolom, hogy az élet bármely területén az ember elhatározza  a célját, ha nem tér le róla s végigmegy az úton, akkor rengeteg mindent tapasztalhat. Én amikor gyerekként megálmodtam, hogy olimpiai bajnok leszek, akkor nem tudtam, hogy mi vár rám, s mi az utam. Nem volt kikövezve és nem arannyal hanem göcsörtös volt és szerettem volna pár gondolatot átadni a gyerekeknek és úgy gondolom, hogy sikerült és nagyon fontosnak tartom azt, hogy bárhova is megy az életük, ha kitartóak és tudják, hogy mit szeretnének, akkor elérhetik."- mondta az olimpiai bajnok magyar úszó.

Míg a  Kiscápák úszói közös fotót készítettek  Risztov Évával, Pálinkás Róbert a Helikon Kastélymúzeum igazgatója mondott köszönetet az edzőknek.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Megkezdőött a keszthelyi Food Truck Show.
 
A sétálóutca legrégebbi, műemlék épületének udvarában valósította meg az attrakciót Pampetrics Milán.
 
Az idei évben a verseny főszervezője is indul, emellett rekordszámú lovast várnak.
 
Az idei évtől zenés színházi produkciókkal, új helyszínen várják az érdeklődőket.
 
A rendőrség felhívja a figyelmet, az ajtókat ablakokat minden esetben zárjuk be, figyeljünk értékeinkre.
 
Elkezdődött a Nemzeti Hét öt napos programja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó