+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Évet értékeltek az úszók
2020. január 13. hétfő 13:15 - Hévíz
Évet értékeltek az úszók
Hévízen, a Fontana Filmszínház mozi termében tartotta évzáró és évértékelő rendezvényét a keszthelyi Kiscápák SE. Az eredményeiben sikeres sportolókat magáénak tudható egyesület díszvendége Risztov Éva háromszoros világbajnoki ezüstérmes, olimpiai bajnok.

Keszthely, Hévíz város képviselői valamint  szülők, barátok  részvételével tartotta  meg évértékelő rendezvényét a Keszthelyi Kiscápák Sportegyesület. Visszatekintő kisfilmek vetítésével mutatták be  a részt vevőknek a Szingapúri és Los Angelesi versenyek pillanatait és a hazai felkészüléseket. Azt követően Szántó Kata egyesületi elnök, az úszók edzője  mondott köszöntőt felidézve az egyesület megalakulását, az úszás sportban elért eredményeket.  A rendezvényen az edző beszélt a remek teljesítmények mellett, a kimagasló eredményeket elért sportolókról, 2020-as év terveiről is. Kiemelve, hogy az országos bajnokságok mellett az egyik nagy feladat az  egyesület kiválóságának  Hetyei Nórának a további felkészítése.

"Nórinak a fő cél, hogy a Junior Európa Bajnokságon részt tudjon venni, ehhez szintidőt kell úsznia. Ugye vagy váltóban kell neki bejutni ebbe a csapatba. Nagyon-nagyon fontos a következő évben még alázatosabban még szorgalmasabban, még több edzés munkával tudjon úszni. Nagyon-nagyon fontos, hogy –amit említettünk itt- a gyógytornásznak a feladata, a segítsége, hogy azokat az izomcsoportokat is megdolgoztassa amit esetleg az úszás, az edző nem. Nagyon fontos az erőnléti edzés. Ezt is kap külön szárazföldön nagyon speciális eszközökkel."- adott tájékoztatást Szántó Kata edző, az egyesület elnöke.

Az egyesület különböző korosztályos csoportjaiban úszók munkáját,eredményeit Hévíz és Keszthely városa is elismerte. A sportolók ajándékcsomagot, kupát vehettek át az év értékelőn.A Kiscápák Sportegyesület Risztov Éva olimpiai bajnokkal ünnepelt Hévízen, aki édesanyjával érkezett az úszók rendezvényére. A kiváló magyar úszónő spotpályafutásáról tartott előadást, motiválva az úszókat a további sportolásra. Risztov Éa hangsúlyozta: elhatározás, kitartás szükséges az eredményekhez  és olyan családi háttér ahol a kudarcot is segítik átélni.

"Én azt gondolom, hogy az élet bármely területén az ember elhatározza  a célját, ha nem tér le róla s végigmegy az úton, akkor rengeteg mindent tapasztalhat. Én amikor gyerekként megálmodtam, hogy olimpiai bajnok leszek, akkor nem tudtam, hogy mi vár rám, s mi az utam. Nem volt kikövezve és nem arannyal hanem göcsörtös volt és szerettem volna pár gondolatot átadni a gyerekeknek és úgy gondolom, hogy sikerült és nagyon fontosnak tartom azt, hogy bárhova is megy az életük, ha kitartóak és tudják, hogy mit szeretnének, akkor elérhetik."- mondta az olimpiai bajnok magyar úszó.

Míg a  Kiscápák úszói közös fotót készítettek  Risztov Évával, Pálinkás Róbert a Helikon Kastélymúzeum igazgatója mondott köszönetet az edzőknek.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus