+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Egy cipősdoboznyi szeretet
2019. december 20. péntek 17:43 - Keszthely
Egy cipősdoboznyi szeretet
Több száz cipősdoboz gyűlt össze a keszthelyi Család és Karrierpontban. A Tegyünk Együtt Keszthelyért Egyesület idén második alkalommal csatlakozott a Baptista Szeretetszolgálat akciójához. Az ajándékokat a város számos intézménye és magánszemélyek ajánlották fel a rászorulók részére.

Lelkesen pakolták az ajándékokat az Életfa óvoda apróságai. A gyerekek egy egész autónyi cipősdobozzal érkeztek a Család és Karrierpontba, hogy karácsonykor megajándékozhassák azokat, akik nehéz körülmények között élnek. A kicsik az ajándékok csomagolásában is részt vettek, de azok szállításában is segítettek a szüleiknek.      

„Úgy visszük el az óvodába, hogy játékok vannak benne és szép csomagolópapírral van becsomagolva. És szép óvatosan, kocsival visszük.” - mondtaaz egyik óvodás, Dencs Zoltán.

A cipősdoboz akcióban Keszthely több oktatási intézménye is részt vett, de magánszemélyek is készítettek ajándékokat a rászorulóknak. Az idei évben is fontos volt, hogy a csomagba romlandó élelmiszer, gyümölcs illetve törékeny tárgy ne kerüljön. Emellett fel kell tüntetni azt is, hogy hány éves gyereknek valamint fiúnak vagy lánynak szánják az ajándékot. Az Életfa Óvoda pedagógusai azt mondják, fontos, hogy a gyerekek már egész kicsi korban megtanulják az adományozást.         

„Ahogy a felnőtt példaadását látják, amiket tőlünk tapasztalnak, főleg a szülőktől, az óvónőktől, azoktól a felnőttektől, akik körülveszik őket. Az ő példájukat követik, és a végén ez szépen – lehet, hogy most még egy kicsit nehezen adják oda ezeket a játékokat, aztán természetessé válik és mire felnőttekké válnak, addigra már ez ösztönös dolog lesz és nem mennek el egymás mellett az utcán elfordítva a fejüket, hanem igenis segítenek egymásnak.” - emelte ki Kormosné Takács Lívia, az Életfa Óvoda óvónője.

A Baptista Szeretetszolgálat akciójához idén második alkalommal csatlakozott a Tegyünk Együtt Keszthelyért Egyesület. A dobozokat péntek délutánig gyűjtötték a Család és Karrierpontban. Az előző évhez képest idén sokkal sikeresebb volt az akció, több száz cipősdobozt sikerült összegyűjteni a rászoruló családok számára.     

„Az idei évben is szerettük volna megszervezni a cipősdoboz akciót, mert tavaly is nagy sikere volt, több mint 100 darab cipősdobozt sikerült a tavalyi évben összegyűjtenünk. Úgy gondoltuk, hogy most még nagyobb lendülettel nekivágunk. Az összes intézményt megkerestük, az idei évben kiemelkedő volt a Vajda János Gimnázium, több mint 115 darab cipősdobozt hozott nekünk. Ez mellett még az egyetem hallgatói önkormányzata is részt vett.” - tájékoztatott Horváth Tamás, a Tegyünk Együtt Keszthelyért Egyesület tagja.

A cipősdoboztok elszállításáról és kiosztásáról a Baptista Szeretetszolgálat gondoskodik még karácsony előtt. Az idei évi gyűjtés már lezárult, a Tegyünk Együtt Keszthelyért Egyesület azonban jövőre is megszervezi majd az akciót.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus