+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Golden Target-díjas Major Veronika
2019. december 19. csütörtök 16:59 - Keszthely
Golden Target-díjas Major Veronika
A világon első magyarként vehette át a Nemzetközi Sportlövő Szövetség Golden Target díját Major Veronika. A világ- és Európa-bajnok sportlövő az idei évi teljesítményével érdemelte ki a rangos elismerést. A Magyar Sportlövő Szövetség szintén kitüntette a sportolót, az idei évben ugyanis őt választották a legjobb magyar női sportlövőnek. A díjakat a Festetics-kastély tükörtermében vehette át Major Veronika.

Nagy György, a Magyar Sportlövők Szövetségének elnöke adta át a Golden Target díjat Major Veronikának.

Az elismerést idén alapította a Nemzetközi Sportlövő Szövetség, a díjat 12 versenyző vehette át Münchenben. A keszthelyi sportoló az idei évben, 25 méteres sportpisztoly versenyszámban nyújtott nemzetközi teljesítményével érdemelte ki az elismerést.

„Hatalmas elismerés számomra ez a Golden Target-díj, hiszen, ahogy elhangzott, ez volt az első, hogy ezt a díjat átadták. Nagyon büszke vagyok és nagyon boldog vagyok, hogy ott lehetek az elsők között, és egyedüli magyarként is én szerepelek.” - mondta a Golden Target-díjas sportoló.

Major Veronika eddigi, 10 éves pályafutása alatt több alkalommal is sporttörténelmet írt – emelte ki beszédében Keczeli Zoltán, a sportoló nevelőedzője. Elhangzott, Vera az első, akit egyszerre több versenyszámban – futócéllövészetben, légpisztolyban és sportpisztolyban is – a világ legjobbjai között tartanak számot. Major Vera az idén elért eredményeinek köszönhetően a Magyar Sportlövők Szövetségének legjobb magyar női sportlövőjének járó kitüntetését is átvehette a Festetics-kastély tükörtermében.

„Annak a munkának, amit elvégeztek edzőjével együtt, Keczeli Zoltánnal, annak az alázatnak, amivel Vera viszonyul a versenyzéshez. Azt gondolom, hogy minden apró dolog, ami őt segítette, a támogatók, a szövetség munkája, én azt gondolom, hogy mindez együtt egy picivel hozzájárul ahhoz, hogy ilyen nagyszerű eredmények létre jöhessenek. Azt kell mondjam, hogy idén nem volt kérdés, hogy Vera lesz a legjobb női sportlövő Magyarországon.” - emelte ki Nagy György, a Magyar Sportlövők Szövetségének elnöke.

Major Veronika sportteljesítménye nem csak az ország egészének, hanem Zala megyének és Keszthelynek a hírnevét is öregbíti. Nagy Bálint, Keszthely polgármestere a díjátadón elmondta, a város önkormányzata a jövőben is minden támogatást megad a sportolónak annak érdekében, hogy a legjobb eredményeket érhesse el a hazai és a világversenyeken egyaránt.

„Látom azt, hogy egy olyan fiatal, nagyon tehetséges fiatal lány, aki nagyon jó példát tud mutatni nem csak a fiatal embereknek, hanem a kevésbé fiatal embereknek is. Azt gondolom, hogy a mai világban egyre nagyobb szükség van arra, hogy a valódi értékekre odafigyeljenek az emberek és a sok-sok negatív példa mellett egyre nagyobb értéke van és egyre nagyobb szükség van azokra az emberekre, mint amilyen a Veronika is.” - tájékoztatott Keszthely polgármestere.

Major Veronika biztosan ott lesz a 2020-as tokiói olimpián, addig azonban több verseny is vár rá. Két EB válogatón, az Európa-bajnokságon és az indiai világkupán is bizonyíthat majd.

Regman Karola - Keszthelyi TV

          

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus