+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Közel százan vettek részt a Mindenki karácsonyán
2019. december 18. szerda 16:15 - Keszthely
Közel százan vettek részt a Mindenki karácsonyán
Közel 100 rászorulót láttak vendégül a Mindenki karácsonyán. Az önkormányzat által szervezett rendezvényen vacsorával kedveskedtek a keszthelyi nehéz helyzetben lévő lakosoknak, akik ajándékot is kaptak az est végén.

Ünnepi díszben pompázott a Csány-Szendrey Általános Iskola aulája, ahol karácsonyi zenékkel tették hangulatosabbá az estét a szervezők. A Mindenki karácsonyát 18 évvel ezelőtt álmodták meg az általános iskola dolgozói és az önkormányzat, melyet azóta is töretlenül minden évben megrendeznek. Ezekre az eseményekre a Keszthelyen élő rászorulók kapnak meghívást a szociális szférában dolgozók felmérése alapján.

„Csodálatos dolog az, hogy a szegénységet nem hagyják el, mert ez nagy tisztelettel járul hozzánk. Én mindentől eltekintve albérletet fizetek, de nagyon szépen köszönöm a Lajosnak meg a személyzetnek. Mindenkit tisztel, becsül.” - mondta el Litvinyuk Viktor.

A nehéz helyzetben lévő lakosok sem képeznek kivételt, ők is ugyanúgy a keszthelyi közösség részét alkotják, hangsúlyozta Nagy Bálint polgármester az eseményen. Köszöntőjében elmondta, szükségesnek tartják, hogy olyanok is részesülhessenek ajándékban, akiknek egyébként nem lenne erre lehetőségük. A polgármester kiemelte, ebben az időszakban még jobban kell odafigyelni azokra, akik nélkülöznek.

A közel 100 rászorulót a képviselő-testület több tagja, valamint a szociális szféra dolgozói egy tál töltött káposztával és üdítővel látták vendégül. Rajtuk kívül is sokak számára lenne igény arra, hogy részesülhessenek ebben az ajándékban, azonban a szervezők szerint olyanok is akadnak, akik nem merik felvállalni mások előtt, hogy szükségük lenne a segítségre, ezért nem vesznek részt programon. Az est során könnyed beszélgetésre is volt lehetőségük a meghívottaknak.  

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus