+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 14 kis karácsonyfa díszíti a Fő teret
2019. december 16. hétfő 14:55 - Keszthely
14 kis karácsonyfa díszíti a Fő teret
Óvodák és iskolák is részt vettek idén a keszthelyi Fő tér feldíszítésében. A város vezetése az idei év újdonságaként 14 oktatási intézmény segítségével készített karácsonyfákat a Fő térre. A kezdeményezés célja a közösségépítés és a helyieknek a város életében való aktív részvételének ösztönzése. A tervek szerint a jövőben többen is bekapcsolódhatnak majd a dekorálásba.

Az idei adventi vásárban a város karácsonyfája mellett 14 kis fa is helyet kapott. Az OSB lapokból kiszabott fenyőfákat a város óvodásai és általános iskolásai öltöztették ünnepi díszbe. Az önkormányzat kezdeményezésében szívesen vettek részt az oktatási intézmények, ahol a gyerekek sok esetben pedagógusi segítséggel díszítették fel a karácsonyfákat. Az óriáskerék szomszédságában kiállított installáció nagy népszerűségnek örvend az adventi vásár látogatóinak körében is.

„Szerintem nagyon aranyos és ötletes. Nagyon sokféle díszítési motívumot láthattunk és én sok mindent merítettem belőle szerintem idén is, úgyhogy nekem nagyon tetszett.” - mondta egy érdeklődő, Pozsgai Éva.

A kis karácsonyfákon számos díszítési móddal találkozhatnak a látogatók. Van amelyikre faágakat és gyertyákat festettek a készítők, de papírból készült cukorpálcák és karácsonyi gömbök is díszítik a fákat. Az alapot Keszthely önkormányzata biztosította az intézményeknek, akik szabadon eldönthették, hogy hogyan dekorálják azokat. A kezdeményezés célja a közösségépítés, valamint az, hogy a város minél több intézménye aktív részese lehessen az adventi forgatagnak.

„Azt gondolom, hogy ebben a célkitűzésben a gyerekek elengedhetetlenek, és hogyha már óvodás korban illetve általános iskolás korban a gyerekeket be tudjuk vonni abba, hogy a város közösségének aktívan a részesei tudjanak lenni, például mondjuk egy adventi vásárnak a városi hivatalos díszítésében részt tudjanak venni, azt gondolom, hogy az egy olyan cél, amiben egyrészt a gyerekek örömmel vesznek részt, másrészt pedig tényleg olyan gyönyörű művek születnek, amik itt mögöttem láthatók.” - tájékoztatott Nagy Bálint, Keszthely polgármestere.

A kis karácsonyfák feldíszítésével a város vezetése szeretne hagyományt teremteni. A jövőben cél, hogy minél többen vegyenek részt ebben a kezdeményezésben. Így várhatóan 2020-ban számos civil szervezetnek, városi intézményeknek és akár családoknak is lehetőségük lesz hozzájárulni az adventi vásár feldíszítéséhez.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus