+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 90. születésnapján köszöntötték Gyuricza Vincét
2019. november 1. péntek 19:07 - Keszthely
90. születésnapján köszöntötték Gyuricza Vincét
Az arany középút megtalálása mellett a családot összetartó szeretet a hosszú egészséges élet titka – vallja a 90 éves Gyuricza Vince. A születésnapját csütörtökön ünneplő keszthelyi férfit Nagy Bálint polgármester köszöntötte fel. A városvezető egyúttal Orbán Viktor miniszterelnök emléklapját is átadta Vince bácsinak.

Gyuricza Vince 1929. október 31-én született. 1951-ben házasodott és 1962-ben költözött Bábolnáról Keszthelyre. Egészen 30 évvel ezelőtti nyugdíjazásáig dolgozott műszaki vezetőként a helyi tangazdaságnál. A testileg és szellemileg is friss Vince bácsi szerint a jó egészségének a titka, hogy megtalálta az arany középutat. Úgy fogalmazott, nem szeretett kilengeni se ide, se oda.

„Tanultam éveken keresztül, diplomát szereztem, gépészmérnök vagyok. A mezőgazdaságba dolgoztam, amit jó kedvvel végeztem, mindig jól éreztem magam a munkahelyen, nem volt büntetés. Ez akkor azt jelenti, hogy az életemnek egy harmada jól múlt el, igaz? A családi körülményeim olyanok voltak, hogy a szeretet tartsa össze, nem a pénz. Nincs anyagi gondunk, de a szeretet azért az minden házba kellene hogy legyen legalább annyi, mint nálunk” - nyilatkozott az ünnepelt.   

„Ez az emléklap hivatott kifejezni szépkorú polgáraink iránti tiszteletünket és hálánkat” - Magyarország Miniszterelnökének üdvözletét tolmácsolta Gyuricza Vincének Keszthely polgármestere. Nagy Bálint egyúttal a város nevében is kifejezte jókívánságait. A polgármester fontosnak tartja, hogy ilyen esetben személyesen köszöntse a szépkorú, kerek évfordulót ünneplő keszthelyieket. 

„Alapvetően fontosnak tartom azt, hogy minden keszthelyi polgárra – kortól, nemtől – a város vezetése odafigyeljen. Az elmúlt években az Idősügyi Tanácson keresztül elkezdtük azt a munkát, ami azt gondolom, hogy a visszajelzések alapján is eredményes, pozitív feladatokat tudtunk elvégezni. Ennek fókuszában az idős emberek voltak és olyan visszajelzések jöttek, amelyek megerősítettek minket, illetve engem is abban, hogy ezt a típusú munkát folytatni kell” - mondta el Keszthely polgármestere. 

Gyuricza Vincének két unokája és négy dédunokája van, akik külföldön élnek, de a világhálón keresztül naponta tartják a kapcsolatot. A nagyobb családdal szombaton ünneplik meg Vince bácsi 90. születésnapját.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Csütörtökön kezdődött meg a Gyenesdiási Boros Sétányon a négynapos program.
 
Az 1,2 kilométeres útpálya a Magyar Falu Programban újulhatott meg mintegy 438 millió forintból.
 
Messziről tónak látszik, ám egy óriási naperőmű paneljei csillognak Balatonszentgyörgy mellett.
 
Nyolcvanöt fő tanult népzenét Gyenesdiáson, a Wass Lajos népzenei táborban.
 
A Fidesz Keszthelyi Csoportjának elnöke biztatja az állampolgárokat, hogy küldjék vissza a kérdőíveket.
 
Az algavirágzás megelőzésére a Balaton vízszintszabályozásának átalakítását javasolják egyes szakemberek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó