+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Vasárnapi lelki séta
2019. október 22. kedd 19:06 - Keszthely
Vasárnapi lelki séta
Minden hónap harmadik hét végéjén lelki sétára indulnak a hívek a Karmelita bazilikából. A vasárnap délelőtti szentmisét követően a lelkiségben, a csend szellemet építő nyugalmában sétáltak a Helikon parkba ahol pár perben imádkoztak a lelki egészségért.

A Karmelita bazilika Kis Szent Teréz Plébániájától indultak el a vasárnapi lelki séta résztvevői. Ki babakocsit tolva,ki nordic walking bottal sétált . Az Ady és a Lovassy Sándor  utcán át érték el a Helikon park bejáratát. Fodor János plébános hívta rövid imára a kis csapat tagjait.A séta  egészségre gyakorolt hatása mellett a lélek megújulása nagyon fontos emelte ki az embereknek Fodor János.

"A II.Vatikáni zsinat nagyon szépen megfogalmazza,hogy az egyház valójában az egész emberrel foglalkozik. A testével, a lelkével és a pszichéjével. S nagyon vágytunk arra,hogy találjunk egy olyan közös teret ahol az egész ember valamilyen közös mozgásban van, vagy zarándoklatban van azért,hogy találkozni tudjon az Istennel."-mondta Dr. Fodor János plébános.

A csendes perceket követően az emberek elindultak a parkba egy rövid sétára,hogy a lelki egészség fenntartásához szükséges energiát biztosítsák  szervezetüknek. Megerőltetés nélkül, lassan sétáltak. Akadt olyan gyalogló aki örömmel mondta el,hogyan került kapcsolatba a közösséggel.

"Én véletlenül kerültem ide, nem vagyok egy nagyon nagy templomba járó – tudja János atya is –  kihirdették,mint ahogy most is,hogy lesz ez  a séta – az előző vasárnapon – és felkeltette a kíváncsiságomat,hogy milyen lehet. Mert ez nekem sokkal többet jelent,egy ilyen alkalom mint egy bármilyen más alkalom a templomban. Valahogy élőbbnek érzem."- mondta Antal Éva résztvevő.

A legközelebbi  lelki sétára november harmadik hetében, vasárnap a 10 órai szentmisét követően kerül sor.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Április 4-től, azaz szombattól ideiglenesen újra kinyit a keszthelyi piac – tájékoztatott Nagy Bálint.
 
Mentőautó vásárláshoz kér segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A helyi vállalkozások segítésén dolgozik a város, nyárra alternatív költségvetés készül Keszthelyen.
 
Az állattartók számára is a higiénia fontosságát hangsúlyozzák az állatorvosok.
 
A gazdaság helyreállítására hoztak intézkedéseket a város elöljárói.
 
A köztemetők nyitva vannak Keszthelyen, azonban csak indokolt esetben látogassuk!
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó