+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Vasárnapi lelki séta
2019. október 22. kedd 19:06 - Keszthely
Vasárnapi lelki séta
Minden hónap harmadik hét végéjén lelki sétára indulnak a hívek a Karmelita bazilikából. A vasárnap délelőtti szentmisét követően a lelkiségben, a csend szellemet építő nyugalmában sétáltak a Helikon parkba ahol pár perben imádkoztak a lelki egészségért.

A Karmelita bazilika Kis Szent Teréz Plébániájától indultak el a vasárnapi lelki séta résztvevői. Ki babakocsit tolva,ki nordic walking bottal sétált . Az Ady és a Lovassy Sándor  utcán át érték el a Helikon park bejáratát. Fodor János plébános hívta rövid imára a kis csapat tagjait.A séta  egészségre gyakorolt hatása mellett a lélek megújulása nagyon fontos emelte ki az embereknek Fodor János.

"A II.Vatikáni zsinat nagyon szépen megfogalmazza,hogy az egyház valójában az egész emberrel foglalkozik. A testével, a lelkével és a pszichéjével. S nagyon vágytunk arra,hogy találjunk egy olyan közös teret ahol az egész ember valamilyen közös mozgásban van, vagy zarándoklatban van azért,hogy találkozni tudjon az Istennel."-mondta Dr. Fodor János plébános.

A csendes perceket követően az emberek elindultak a parkba egy rövid sétára,hogy a lelki egészség fenntartásához szükséges energiát biztosítsák  szervezetüknek. Megerőltetés nélkül, lassan sétáltak. Akadt olyan gyalogló aki örömmel mondta el,hogyan került kapcsolatba a közösséggel.

"Én véletlenül kerültem ide, nem vagyok egy nagyon nagy templomba járó – tudja János atya is –  kihirdették,mint ahogy most is,hogy lesz ez  a séta – az előző vasárnapon – és felkeltette a kíváncsiságomat,hogy milyen lehet. Mert ez nekem sokkal többet jelent,egy ilyen alkalom mint egy bármilyen más alkalom a templomban. Valahogy élőbbnek érzem."- mondta Antal Éva résztvevő.

A legközelebbi  lelki sétára november harmadik hetében, vasárnap a 10 órai szentmisét követően kerül sor.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Magyar Falu Program keretében mintegy 22 millió forintból újíthatták meg az épületet.
 
A Libáson és a Városi Strandon is szívesen töltik az idejüket a családok és baráti társaságok.
 
A hétvégi hidegfront beköszöntével népszerű volt a Helikon Kastélymúzeum és a belváros is.
 
A vendégek és a vállalkozók számára is örömet jelentett Keszthely új programja.
 
Csütörtökön kezdődött meg a Gyenesdiási Boros Sétányon a négynapos program.
 
Az 1,2 kilométeres útpálya a Magyar Falu Programban újulhatott meg mintegy 438 millió forintból.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó