+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Vasárnapi lelki séta
2019. október 22. kedd 19:06 - Keszthely
Vasárnapi lelki séta
Minden hónap harmadik hét végéjén lelki sétára indulnak a hívek a Karmelita bazilikából. A vasárnap délelőtti szentmisét követően a lelkiségben, a csend szellemet építő nyugalmában sétáltak a Helikon parkba ahol pár perben imádkoztak a lelki egészségért.

A Karmelita bazilika Kis Szent Teréz Plébániájától indultak el a vasárnapi lelki séta résztvevői. Ki babakocsit tolva,ki nordic walking bottal sétált . Az Ady és a Lovassy Sándor  utcán át érték el a Helikon park bejáratát. Fodor János plébános hívta rövid imára a kis csapat tagjait.A séta  egészségre gyakorolt hatása mellett a lélek megújulása nagyon fontos emelte ki az embereknek Fodor János.

"A II.Vatikáni zsinat nagyon szépen megfogalmazza,hogy az egyház valójában az egész emberrel foglalkozik. A testével, a lelkével és a pszichéjével. S nagyon vágytunk arra,hogy találjunk egy olyan közös teret ahol az egész ember valamilyen közös mozgásban van, vagy zarándoklatban van azért,hogy találkozni tudjon az Istennel."-mondta Dr. Fodor János plébános.

A csendes perceket követően az emberek elindultak a parkba egy rövid sétára,hogy a lelki egészség fenntartásához szükséges energiát biztosítsák  szervezetüknek. Megerőltetés nélkül, lassan sétáltak. Akadt olyan gyalogló aki örömmel mondta el,hogyan került kapcsolatba a közösséggel.

"Én véletlenül kerültem ide, nem vagyok egy nagyon nagy templomba járó – tudja János atya is –  kihirdették,mint ahogy most is,hogy lesz ez  a séta – az előző vasárnapon – és felkeltette a kíváncsiságomat,hogy milyen lehet. Mert ez nekem sokkal többet jelent,egy ilyen alkalom mint egy bármilyen más alkalom a templomban. Valahogy élőbbnek érzem."- mondta Antal Éva résztvevő.

A legközelebbi  lelki sétára november harmadik hetében, vasárnap a 10 órai szentmisét követően kerül sor.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Új webalkalmazást indított el a Zalai Borút Egyesület Zalakaros és Dobronak közreműködésével.
 
A sertés-szakkollégisták is bemutatkoztak a kétnapos konferencián.
 
A Vadonleső Program nem csak a ragadozóra, hanem annak élőhelyére is szeretné felhívni a figyelmet.
 
Szerdán négy karate klubtaggal érkezett Keszthelyre Kőrösi János, aki 15 éve él Skóciában.
 
Az emberi test felépítéséről és működéséről adtak számot a 8. osztályos diákok.
 
Az illegális hulladéklerakó területek felderítése a célja a szervezetnek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó