+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sokan élvezték az őszi jó időt
2019. október 21. hétfő 19:04 - Keszthely
Sokan élvezték az őszi jó időt
Az előrejelzésekből már tudni lehetett,hogy az Indián nyár tovább tart a megszokottnál. A pára és ködfoltok feloszlása után ragyogó napsütés várta a szabadba vágyókat a hét végén. Túrázásra, kerékpározásra, és egy jó Balaton-parti sütkérezésre is remek volt az idő.

Bár a szél erősebben érződött a Balaton-parton mint a városban,de ez sem tartotta vissza a hét végén a kirándulókat.  A teljesen frontmentes napokon 21-24  fokig is emelkedett a hőmérséklet. Sokan vágytak a szabadba, egy alapos túrázásra, hogy utána megpihenjen a tó partján.

"Budapestről érkeztem,gyönyörű a Balaton és meg vagyok lepődve,hogy ősszel is milyen gyönyörű itt."- nyilatkozott Somfai Balázs.

A ragyogó napsütés kicsaltak az embereket a vízhez. Üldögéltek a padokon élvezve a meleget. A szigeten egy jó kávé mellet jólesett a beszélgetés és a napfürdőzés,de a horgászok is élvezték a jó időt. Igaz,nem csak a napsütésnek örültek. Ez a zalaegerszegi férfi két szép pontyot is fogott,a hullámzó Balatonban.

"Ennél nagyobb szélben is fogtam és csendes vízben meg egyáltalán nem. A fene tudja,most ez kedvez a halaknak. Úgy ítéltem meg mert különben nem fogtam volna."- mondta Tóth Tibor.

Kora délutánra már  sokan töltötték az ebéd utáni időt  a parton. Családok  érkezetek ,hogy a szép őszi időben még élvezhessék a Balaton. 

"Zalaegerszegről jöttünk és jöttünk hattyúkat etetni mert a gyerekeknek nagyon tetszik ez a program, s mivel jó volt az idő úgy gondoltuk,hogy lejövünk."- mondta Varga Vilmos.

A turista csoportok tagjai is élvezettel fotózkodtak a jó időben. Megörökítették  Keszthelyi kirándulásukat.

Az Oroszországból érkezett Tatjana Ungrijek a következőket mondta a Balaton-parton. "Nagyon szép  a Balaton és érdekes a város is egyszerűen gyönyörű. Nem először érkeztünk is de mindig élvezzük minden pillanatát ,történetét és szépségét."

Még a téli borongós hideg előtt  sokan ki szerették volna használni a kirándulóidőt.

"Hát gyönyörű,szép és szerelmese vagyok Balatonnak. S mindig-mindig sok-sok vendéget hozok ide. Izraelből, Oroszországból jövünk és gyönyörködünk meg séta hajókázunk ilyen szép időben. Kár,hogy már vége van a szezonnak és tél előtt vagyunk."- mondta el Roman Szvetlana.

Bízzunk abban ,hogy még sokáig nem kell felvenni a télikabátot. Lehet a szabadban tölteni a szabadidőt. A hét elején nyárias idő hét végén pedig végén még biztosan,ugyanis 17-20 fok közötti hőmérséklet várható.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Nyolcvanöt fő tanult népzenét Gyenesdiáson, a Wass Lajos népzenei táborban.
 
A Fidesz Keszthelyi Csoportjának elnöke biztatja az állampolgárokat, hogy küldjék vissza a kérdőíveket.
 
Az algavirágzás megelőzésére a Balaton vízszintszabályozásának átalakítását javasolják egyes szakemberek.
 
Új programmal várják Gyenesdiáson a vendégeket.
 
A 80-90-es évek kedvelt játékából, a Schenk figurákból nyílt kiállítás.
 
Egész nyáron a Balaton-parton és a Sétáló utcán is várják az érdeklődőket.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó