+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Húsvét a Festetics kastélyban
2018. április 4. szerda 10:46 - Keszthely
Húsvét a Festetics kastélyban
2000 fő regisztrált látogatója volt a Helikon Kastélymúzeumnak Húsvétvasárnap és hétfőn. A vendégek a tárlatok mellett lovasprogramokban is gyönyörködhettek. Ízelítőt kaphattak a díjlovaglásból, a díjugratásból és a dámalovaglásból is. A gyerekeket játszóház is várta a kastély északi szárnyában.

A díjlovaglással is megismerkedhettek mindazok, akik április első két napján ellátogattak a Festetics kastélyba. Fellner Kata és Kiss Nikolett egy pas des deux-t mutattak be, amelyet a közönség nagy tapssal fogadott. A húsvéti hosszúhétvégét sokan töltötték Keszthelyen, a tavaszias időjárásnak köszönhetően pedig a kastély programjaira is kíváncsiak voltak a vendégek.

„Szlovákiából, Felvidékről érkeztünk. A műsort az unokám miatt néztük meg, ő lovagol. Nekünk nagyon tetszett a műsor a lovasbemutató hölgyekkel. A legutolsó szám a legjobban tetszett.” - mondta az egyik látogató, Czine Ingrid.

A nézők a díjugratásból is ízelítőt kaphattak. Kiss Nikolett két akadályon mutatta be a lovas ugrás művészetét. Az elmúlt napok esős időjárása nem kedvezett a pálya minőségének, ló és lovasa azonban sikerrel vették az akadályokat. Nikolett hivatásszerűen lovagol, lovával, Széplak Rékával már összeszokott párost alkotnak, a téli pihenő után azonban még nagyobb kihívást jelentett a program.

„A gyakorlások azok nagyon neccesek voltak. A lovak tele voltak, a programot is meg kellett írni, a zenét meg kell hozzá vágni, nagyon-nagyon összetett dolog. Az ugróbemutató, amit én csináltam, azt Katával szoktuk szintén gyakorolni, ő edz engem díjugratásra. Szoktunk kisebb versenyeken is indulni, el szokott indítani Rékával, és gyakorlásképpen ide a kastélyba, mert amúgy nem ugróval foglalkozunk.” - emelte ki a Festetic Kastély lovasa.

Az érdeklődők nem csak a lovakban és a produkciókban gyönyörködhettek. A Hintómúzeum vezetése egy nyeregkiállítással is készült az alkalomra. A látogatók itt nyomon követhették a különféle nyeregtípusokat egészen a honfoglalástól kezdve, de a hölgyek lovaglási nemének, a dámalovaglásnak a nyergét is megtekinthették.

„Itt nagyon érdekes a dámalovaglás is, maga a nyereg, ez a speciális dámanyereg, ami el van takarva úgymond a néző szeme előtt, ugyanis a hosszú szoknya takar mindent. Annak idején ez is volt a cél, hogy ne lehessen látni még a lovasnak a bokáját sem, a hölgynek. Ezért is emeltük ki, így egy dámanyerget láthatnak a kedves látogatók. Emellett egy kis nyeregtörténeti kiállítást is összeállítottam.” - tájékoztatott Varga Zoltán, a Helikon Kastélymúzeum Hintómúzeumának múzeumi menedzsere.

A napsütéses időnek köszönhetően a kastélyparkban is sokan sétálgattak. A hosszú hétvégén ismét sokan váltottak jegyet a kiállításokra, az ünnep két napja alatt összesen 2000 fő nézte meg a tárlatokat.

Regman Karola - Keszthelyi TV                        

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az igazi tanévkezdési roham általában, így idén is augusztus végéhez közeledve várható az üzletekben.
 
Már lehet regisztrálni az ingyenes képzésekre Keszthelyen.
 
Az idei szezonban sem történt kirívó bűncselekmény sem a strandon sem a város többi részén.
 
A Fejér György Városi Könyvtár igazgatója a legmagasabb szakmai elismerést vehette át.
 
Elkészült a Keszthelyi TV és a Balatoni Krónika kampányszabályzata.
 
5 országból több mint 80 versenyző érkezett a keszthelyi eseményre.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó