+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kovács Viktória: eldurvult a kampány
2018. április 6. péntek 16:10 - Keszthely
Kovács Viktória: eldurvult a kampány
Kovács Viktória elmondta, hogy a legfontosabb, hogy a vak hitet a józan észre kell cserélni és a hallgatónak is markáns a felelőssége, hogy mit hisz el abból, amit a közszereplők állítanak. A női kvóta kapcsán kihangsúlyozta politikus, hogy több nőőre lenne szükség a magyar politikában.

„Abból indultunk ki, hogy Orbán, vagy Európa?” - Kovács Viktória elmondta, hogy ennek a kérdésnek a jegyében kezdték meg kampányukat az országgyűlési választásra. A DK országgyűlési képviselőjelöltje azt tapasztalta, hogy eldurvult a kampány. Azt viszont pozitívumként értékeli a politikus, hogy az ellenzéki pártok programjában sok a közös: 

„Tudnak együtt gondolkodni, együtt dolgozni, van egy minimum, amit közösen meg tudnának valósítani, de hát itt van az egyfordulós választás, ami miatt egy kicsit durvára sikerült ez a mostani kampány. De ami még aggasztóbb szerintem, hogy olyan rágalmak, olyan valótlanságok, olyan gyűlöletkeltéssé fajult ez a kampány, ami azt gondolom, hogy nem méltó. Ha azt mondjuk, hogy meg kell védeni ma Magyarországot, igen egyetértek, nincs kerítésbontás, a DK programjában nem szerepel. Kettő: meg kell védeni Magyarországot a gyűlölettől, az elhülyítéstől, a fanatizálástól.”  

Kovács Viktória a kampány során gyűjtött fontos tapasztalatának a felelősség kérdését nevezte még. Elmondta: a közszereplőnek van felelőssége, hogy mit mond, de markáns felelőssége van a hallgatónak, hogy abból mit hisz el, mennyire hagyja magát befolyásolni. Úgy fogalmazott: a vak hitet a józan észre kell cserélni. Ezt követően a női kvótáról beszélt a képviselőjelölt:

„A megyei napilapban megjelent ennek a választókerületnek a jelöltjeiből néhánynak a bemutatkozása. Láthatjuk, hogy tizenöt jelölt van és tizenötből egy nő van, tizennégy férfi. Úgy gondolom, ha meg kell állapítani, hogy milyen ma a Magyar közélet, a nők kevés szerepvállalása is tehet arról, hogy ilyen durva ma a közélet. Tehát úgy gondolom, hogy több nő kellene.”

Zárszóként Kovács Viktória felhívta a figyelmet, hogy el kell menni választani. Hozzátette: aki ezt megteszi, az elmondhatja magáról, hogy megcselekedte, amit megkövetelt a haza. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
 
 
további híreink
 
Influenza járványról egyelőre nem beszélhetünk, legalábbis környékünkön. Az országban egyre több a beteg.
 
Február 15-én jár le a jelentkezési határidő a szeptemberben induló képzésekre.
 
Ilyen mennyiség után a fürdővárosban a minőségi fejlesztés a cél.
 
A város polgármestere sajtótájékoztató keretében számolt be a költségvetésről.
 
Több napirendi pontról is döntöttek ma a képviselők a rendkívüli testületi ülésen.
 
A komplexumban számos programot kínálnak idén a családoknak, de beruházások is lesznek majd.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó