+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A 150. tanévet kezdték meg Vonyarcvashegyen
2019. szeptember 2. hétfő 19:08 - Vonyarcvashegy
A 150. tanévet kezdték meg Vonyarcvashegyen
"Ha van iskolák között verseny, az azt jelenti, hogy versenyképes az iskola is."-hangzott el szombaton Vonyarcvashegyen az Eötvös Károly Általános Iskola 150. tanévnyitó ünnepségén. A jubileumi rendezvényt megtisztelte a Klebelsberg Központ elnöke és a Nagykanizsai Tankerületi Központ vezetője is.

Óvodájukból életük egyik hosszú helyszínére kísérték a 8.osztályos tanulók a kis elsősöket Vonyarcvashegyen. Abban az oktatási intézményben amelyik az idény 150. alakalommal nyitotta meg kapuit a gyermekek és a tudás előtt. A jubileumi tanévnyitón Hajnal Gabriella a Klebelsberg Központ elnöke beszédében kiemelte,: a másfél évszázad bizonyítja, hogy a színvonalas oktatás, a pedagógusok, az iskola nyújtotta lehetőségek és a folyamatos fejlődés  vonzóvá tette és teszi napjainkban is az intézményt. Az ünnepi tanévnyitón megmutatva a művészeti oktatás magas színvonalát is a tanulók  műsorral készültek. Azt követően Magyar Ferenc a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatója méltatta a balatoni település iskolának folyó munkáját, a sikereit. Erdei Ferenc, az iskola igazgatója köszöntötte a tanulmányaikat elkezdő első osztályosokat majd egy rövid történeti áttekintés után beszélt az új tanévre való felkészülésről. 

"Úgy gondolom, hogy intézményünk működése mind szakmailag mind anyagilag, gazdaságilag nagyon stabil alapokon nyugszik. Voltak évek, amikor ennél jóval több diákunk volt az intézményben, évfolyamonként kettő osztállyal működtünk. Ennél most már kevesebb tanulónk van, mint úgy gondolom, szinte mindenhol. Viszont a stabilitás azért adott. Az egy osztálynyi gyerek átlagosan 20-22 fős osztályok minden évben biztosítottak,főképp Vonyarcvashegyről  és Balatongyörökről járnak hozzánk gyerekek,kevesebb a más településről  beiratkozó."-adott tájékoztatást Erdei Ferenc.

Az oktató, nevelő munka mellett a 150 éves iskolában mindig fontos szerep jutott a sportnak és a művészetek különböző ágainak. Az év tíz hónapjában aktív élet folyik az intézményben, amelyben 174 tanuló kezdt meg az idei tanévet.

"Most a 8. osztályt kezdem és szerintem és nagyon jó a társaság itt és a színvonal is elég magas. Aki ide jár szerintem mindenki dicséri. Többen is jelentkeztek ebbe az új első osztályba is. Huszonegyen lesznek. Az szerintem szép szám. Nagyon kedvesek  a tanárok is és a gyerekek is."-mondta Keserű Anna, tanuló.

Az ünnepség hangulatába nem csak a komoly dolgok fértek bele Vonyarcvashegyen. A 2. osztályosok vidám darabbal köszöntötték a kisebb társaikat. A jubileumi, 2019/2020-as tanévben számos programmal készülnek az iskolában.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus