+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Biztonságosabb lesz a Rezi úti csomópont
2019. augusztus 14. szerda 17:21 - Keszthely
Biztonságosabb lesz a Rezi úti csomópont
Körforgalom épül a 71-es út Rezi úti csomópontjába. Ezt Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője jelentette be ma délelőtt. Az útkereszteződés átalakítása régi vágya volt az erre közlekedőknek. A projekt jelenleg tervezési szakaszban van, az építési munkálatok várhatóan 2020 tavaszán kezdődnek el.

A keszthelyi elkerülő átadása óta számos baleset történt a Rezi úti csomópontban. A rendőrség 2013 augusztusától 2017. március végig 26 ütközést regisztrált ezen a területen.    

Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője a helyszínen tartott szerdai sajtótájékoztatón bejelentette, várhatóan 2020-ban kezdődhetnek el a körforgalom építési munkálatai. A projekt jelenleg a tervezési szakaszban van, és a körforgalom megépítésével az eddiginél sokkal biztonságosabbá válik a kereszteződés – tette hozzá a politikus.        

„A Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt., amely végzi az országban a beruházásokat, a balesetbiztonsági program keretében elsők között köteles ezt megterveztetni és megépíteni. A tervezés már folyik, és ennek függvénye az engedélyeztetés, tehát azért azt gondolom, hogy ez igazából jövő évben, az építési szezon kezdetekor kezdhető el legkorábban az építés.” - tájékoztatott a térség országgyűlési képviselője.

A rezi úti csomópontot 2013-ban adták át a közlekedőknek. Szeptemberben már 60km/h-ás sebességkorlátozást vezettek be a kereszteződés környékén a balesetek elkerülése érdekében. A körforgalom megépítése a rezi és cserszegtomaji lakosok számára is fontos.

„Cserszegtomaj település gerincforgalma ezen az úton, illetve ezen a kereszteződésen halad, hiszen a keszthelyi infrastruktúrát a cserszegtomajiak egyértelműen használják. Cserszegtomaj pedig az utolsó 5 esztendőben is nagyon intenzíven fejlődött, hála a fejlesztéseknek. 650-en vagyunk többen ez egy kis falunak a létszáma, és az ehhez tartozó gépjármű állomány is természetesen nőtt.” - emelte ki Bartha Gábor, Cserszegtomaj polgármestere.

A 6 éve átadott keszthelyi elkerülő út hatalmas forgalmat bonyolít, a szakemberek szerint a vártnál több, akár napi 7000 jármű is közlekedik a szakaszon. A sajtótájékoztatón Nagy Bálint, Keszthely alpolgármestere elmondta, a körforgalom a keszthelyiek és az idei érkező turisták közlekedését is segíti majd.

„Nagyon fontos az, hogy a település határain belül, illetve a település határain kívül lévő infrastruktúra és utak is megfelelőek legyenek. Egyrészt megfelelő állapotúak legyenek, másrészt pedig fontos, hogy biztonság szempontjából is jók legyenek a feltételek, az adottságok.” - mondta Keszthely alpolgármestere.

A körforgalom építési munkálatai várhatóan 2020 tavaszán kezdődnek el. A szakemberek úgy vélik, a csomópont megépítésével lényegesen biztonságosabbá válik majd ez a kereszteződés.           

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
6
7
további híreink
 
A hétvégén úttörő programot kínált a Helikon Kastélymúzeum: a kínálat “Parkmozival” bővült.
 
Az Asbóth Szakgimnázium csaknem 400 diákja végez nyári gyakorlatot.
 
Balatongyörökön megnyílt Lajta Gábor festőművész tárlata, lezajlott az “Augusztusi Györöki BorKorzó”.
 
Az ország 10 borvidékéről érkezett 11 kiváló pincészet várta a borbarátokat a 9. belvárosi borfeszten.
 
Első alkalommal rendezték meg Keszthelyen a “Dog Beach Fest” néven futó kutyafesztivált.
 
Szinte telt házzal üzemeltek a strandok a hétvégén Keszthelyen. A Városi és a Helikon strandon jártunk.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó