+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Pályázati lehetőség kollégiumi elhelyezésre
2019. augusztus 7. szerda 19:47 - Keszthely-Pécs
Pályázati lehetőség kollégiumi elhelyezésre
A Pécsett továbbtanulni kívánó fiatalok számára nyújt kedvező lakhatási lehetőséget a Zala Megyei Közgyűlés. Azok a zalai fiatalok, akik ezzel élni szeretnének, augusztus 10-ig, szombatig kell beadni pályázati anyagukat. Azonos pályázati feltételek teljesülése esetén a megye kisebb településén élők élveznek elsőbbséget.

A felsőoktatásban tanulók számára a legolcsóbb szálláslehetőség a kollégium. A férőhelyek száma általában mindig jóval alacsonyabb, mint a képzésben részt vevőké. A kollégiumi szobákért ebben az időszakban nagy küzdelem zajlik, mert a lemaradók csak a jóval drágább albérleti konstrukciót választhatják. A Zala Megyei Közgyűlés már huszonhat éve rendelkezik Pécsen egy ötven férőhelyes kontingenssel. Illés Gergely már tavaly is megkapta a lehetőséget a szállás igénybevételére. Ezt mondja: "Most már 2. éve, hogy pályáztam a pécsi kollégiumi férőhelyre. Szerintem ez egy nagyon jó lehetőség, hiszen a kollégium sokkal kedvezőbb áron van és sokkal több embert tudok megismerni, akikkel egy egyetemre járok. Már korábbról, korábbi diákoktól értesültem főként erről a pályázatról, és szerintem mindenképpen érdemes megpályázni."

A pályázat lebonyolítója a Zala Megyei Önkormányzati Hivatal. A Pécsett tanuló egyetemisták és főiskolások augusztus tizedikéig nyújthatják be a támogatási kérelmüket. Az elbírálásról szóló értesítést augusztus harmincegyedikén kapják meg a diákok. Mindenképpen érdemes pályázni, mert előfordulhat üresedés, amelyet a jelentkezőkkel töltenek ki. Ezen túl a Zala Megyei Közgyűlés szoros kapcsolatban áll a további pályázati lehetőségeket kínáló városokkal, így szükség esetén egymás kontingenseit osztják meg a támogatásból kiszoruló diákokkal.

Pácsonyi Imre alelnök elmondta: "Ezidáig összesen húsz pályázat érkezett, van tehát még bőven lehetőség - bár jellemző módon az utolsó egy-két napot szokott a legtöbb jelentkező jönni. Van egy pályázati adatlap, amelyet a honlapunkról, a zala.hu című honlapról, a hírek rovatban megtalálnak illetve le tudnak tölteni. Jövedelemigazolása van szükség, és a hallgatói jogviszony igazolására az elsőévesek esetében."

Kollégiumi szobát azok is igényelhetnek pályázati úton, akik nem most kezdik felsőoktatási tanulmányaikat. Nekik a befejezett félévet kell leigazolni ahhoz, hogy ismét a pécsi, Szántó Kovács János úti kollégiumba kerülhessenek. A férőhely egy tanítási évre vonatkozik, így minden évben újra kell pályázni.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Fiatal alkotó, Tóth Xénia képeit láthatja a közönség a Balatoni Múzeumban.
 
1200 ember kóstolt egyszerre fánkot a hétvégén Nagykanizsán.
 
A Nagykanizsai Országos Fánkfesztivál keretében 230 gyermek játszhatott Zalakaroson.
 
Hagyományos télbúcsúztató rendezvényét szervezte meg a Közösségi Értékekért Egyesület
 
Közel 400 jelmezes vonult fel a XX. Keszthelyi Városi Karneválon.
 
Halálos baleset történt február 22-én a 76-s főúton.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó