+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Krishnától tanulnak angolul a vonyarcvashegyi gyerekek
2019. július 10. szerda 13:08 - Vonyarcvashegy
Krishnától tanulnak angolul a vonyarcvashegyi gyerekek
Amerikai egyetemisták érkeztek Zala megyébe, hogy ingyenes angol nyelvi oktatást nyújtsanak az érdeklődőknek. A tanfolyamok 10 zalai településen zajlanak egy hónapon át, melynek keretein belül a tanulni vágyók 11 amerikai fiatal segítségével sajátíthatják el az angol nyelvet. A Zalai Falvakért Egyesület idén hetedik alkalommal szervezte meg a Learning Enterprises programot.

A nyár folyamán 20 gyermek vesz részt az ingyenes angolkurzuson. A nyelvórákat a Virginia Egyetem hallgatója, az indiai származású Krishna Patel tartja.  Krishna minden évben elutazik Indiába, hogy angolt tanítson a gyerekeknek, de most úgy gondolta, hogy a  Learning Enterprises program jó lehetőség arra, hogy egy új országban is hasonló módon hozzájárulhasson a fiatalok oktatásához.

„Több célország közül választhattunk, de a többség esetében anyanyelvi ismeretre is szükség volt. Azért választottam Magyarországot, mert itt nem voltak ilyesfajta feltételek. A döntésemet nem bántam meg, hiszen itt mindenki olyan kedves és barátságos és a magyar ételek is nagyon finomak” - mondta el Krishna Patel.

Krishna játékos módszerekkel oktatja a gyermekeket. 1 óra tanulás után 1 óra játék következik. A különböző témákat pedig videók, dalok és rajzolás segítségével igyekszik egyszerűbbé és érthetőbbé tenni a gyerekek számára.

„Azért is jó, hogy Krishnával tanulunk, mert ő ilyen zenésen tanítja, meg hogy lerajzoltatja velünk” - nyilatkozta Vigh Hanna. 

A diákok nagyon élvezik az órákat. A zenés feladatok mellett még az is jótékony hatással van tanulásukra, hogy rákényszerülnek az angol nyelv használatára, hiszen Krishna nem beszél magyarul.

Farkas Tibor januárban került a Vonyarcvashegyi Művelődési Ház élére. Nagyon fontosnak tartotta, hogy a település is részt vegyen a Zalai Falvakért Egyesület programjában.

„Néhány évvel ezelőtt volt már Vonyarcon úgy tudom egy ilyen program, de szeretném, hogy ezután minden évben rendszeres lenne, és mindig kapnánk valakit. Szerintem jó hatással van elsősorban a fiatalokra, a diákokra. Nem csak az órák, nem csak a hivatalos órák hanem a szabadidős programokban is nagyon sokan körül veszik Krishnát és nagyon sokan tanulnak tőle, még akkor is amikor játszanak, vagy amikor kirándulnak” - fejtette ki Farkas Tibor. 

Az önkéntesek mindennapjait számos program színesítette. A Függetlenség Napját egy közös kerti partin ünnepelték Pusztaedericsen, a Szentivánéji tűzgyújtáson is részt vettek, emellett Pécs és Keszthely városát is meglátogatták.

Cziráki Eszter - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A keszthelyiekkel, Keszthelyért kíván dolgozni képviselőtársaival az újdonsült polgármester.
 
A településen negyedik alkalommal szervezték meg a Szent Lukács Művésztelepet 9 alkotó részvételével.
 
Az ágazatról tartottak konferenciát Keszthelyen a Pannon Egyetem Georgikon Karán.
 
Az év első nyolc hónapjában 220 esetben jártak el a halőrök.
 
Megkezdődött a kikötőkben a hajók téliesítése.
 
Négy csapat versenyzett a KÖZGÁZ vándor kupáért.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó