+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nyári Fesztivál a 760 éves településen
2019. június 10. hétfő 12:50 - Alsópáhok
Nyári Fesztivál a 760 éves településen
Egy igazi családi délutánon vehettek részt az érdeklődők a 760 éves Alsópáhok nyári fesztiválján. A nap során láthatta a közönség a helyi tehetségeket és különböző koncerteket is meghallgathattak. A hagyományokhoz híven ezen az eseményen kitüntetéseket is kiosztottak.

Alsópáhok közszolgálatáért díjat vehetett át Horváthné Makó Judit településfejlesztő.

Alsópáhok Ifjúságáért kitüntetésben Dákai Gáborné óvodavezető és Darabos Katalin nyugdíjas pedagógusok részesültek.

Az idén kapta meg a Magyar Vöröskereszt kitűntetését az 50 éves Alsópáhoki Szervezet, akiket Alsópáhok Egészségügyéért díjjal is elismertek.

Elismerő oklevelet kapott Németh Károlyné dajka, Szabó Zsolt Szilveszter korábbi művelődésszervező és Kocsmár Vivien 8. osztályos tanuló is kiemelkedő teljesítményéért.

Alsópáhok díszpolgára címet dr. Puskás Lászlónak ítélte oda a képviselőtestület. Az elismerést Czigány Sándor jelenlegi és Lázár László korábbi polgármester adta át. A címzetes jegyző 1981-től 2019-ig dolgozott a településen.

„Helyi emberektől kaptam az elismerést. Olyanoktól, akik az elmúlt 38 évben itt végzett munkámat ismerik és ez alapján minősítettek engem és ez adja számomra az értékét és számomra a lehető legmagasabb elismerés ez.”  - mondta el a címzetes jegyző.

Alsópáhok idén ünnepli 760. évfordulóját. Czigány Sándor polgármester köszöntőjében elmondta, méltóképpen kell egy településnek a jubileumairól megemlékeznie, a Nyári Fesztivál erre kiváló alkalom.

„Azt gondolom, hogy alkalmat tudtunk adni magunknak, egymásnak arra, hogy értékeljük az elmúlt évek munkáját, az elmúlt sok-sok év munkáját. És nem csak az én 13 esztendőmet, amit a falu élén töltöttem, hanem az elődeink munkáját is. És mindig elmondom, hogy az a szerencsés helyzet van Alsópáhokon, hogy olyan elődeim voltak, akik megfelelő alapokkal megalapozták az én munkámat is.”

A nyári fesztiválon felléptek a település büszkeségei, mint a freestyler Kvárta Mátyás, de hallhatta a közönség az idén 20 éves Bodzavirág Népdalkört is. Az est fénypontjaként Szűcs Judith lépett színpadra, aki nagysikerű koncertet adott a népes közönségnek.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV 

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Georgikon Udvarán köszöntötték az őszt.
 
Elismerték a nyugdíjas pedagógusokat és köszöntötték a pályakezdőket a Városházán.
 
Jövő héten változatos sportprogramokkal várják az érdeklődőket.
 
32. alkalommal rendezték meg a Vajda Napokat.
 
A 2019 februárjában megkezdett beruházást 103 millió forinttal támogatta a Kisfaludy-program.
 
Tavalyhoz képest 10, akár 20 %-kal is magasabb lehet idén a dió ára az országban.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó