+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 65 táncos lépett fel a jazz-balett gálán
2019. június 6. csütörtök 16:47 - Keszthely
65 táncos lépett fel a jazz-balett gálán
65 táncos mutatta meg tudását az idei jazz-balett gálán. A kétórás eseményen különböző stílusú koreográfiákat láthatott a közönség. A rendezvényen szó esett az idei versenyeredményekről is, többen kaptak arany és ezüstminősítést. Ebben az évben újdonságnak számított, hogy nem csak az iskolások, hanem az óvodáskorú és a felnőtt csapat is bemutatkozott az est folyamán.

Kortárs és modern táncot, klasszikus balettet és színpadi tánckoreográfiákat is láthatott a közönség szerdán a jazzbalett gálán. A táncosok több korcsoportban álltak színpadra. Az általános iskolások már évek óta résztvevői az eseménynek, ők rutinosan mozogtak már a pódiumon. Tóth Dorottya szólótáncot is előadott.

„Nekem nagyon tetszett, mert hát ugye nekem ez volt az első és kicsit izgultam is.” - ismertette Tóth Dorottya.

Idén új korcsoportok is felléptek a gálán. Az óvodások is elkápráztatták a közönséget, de a szeptemberben alakult felnőtt gárda is nagy sikert aratott. A 8 fős társaság első alkalommal mutatta be koreográfiáját. Közülük többen most kezdték el a tanulást, de a csapatban akadnak visszatérő táncosok is.

„Hétéves korom óta táncoltam, táncolok és tavaly nagy fordulatot vett az életem, mert hazaköltöztem Budapestről és a tánctanárom nem szeretett volna költözni velem, úgyhogy én nagy gondban voltam, hogy hol tudok majd táncolni, hol tudom folytatni a hobbimat és a Zsuzsa néni keresett meg.” - fogalmazott Bartha Mirella.

Az évad utolsó fellépése egy vizsgának is felfogható, ezen az eseményen kell számot adni arról, hogy mit tanultak az elmúlt 8 hónapban - mondta el Szabóné Dézsenyi Zsuzsanna. A táncoktató hozzátette, nagyon büszke tanítványaira, akik egész évben szépen teljesítettek a versenyeken is.

„Az idén egy versenyen vettünk részt egy dunántúli versenyen, ahol nagyon-nagyon szép eredményeket értünk el. És azért is vagyok nagyon boldog, mert hogy olyan kislányok is kaptak nagyon szép helyezést, akik most először voltak. Ezüst, arany, negyedik helyezettünk is lett és a nagy lányok, ők mind-mind aranyminősítést kaptak.” - mondta el Szabóné Dézsenyi Zsuzsanna.

A táncosokat nagy tapssal jutalmazta a közönség. Mint elhangzott, a táncoktatás szeptembertől tovább folytatódik.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Zala és vas megye közösen szervezte meg az ORFK balesetmegelőzési versenyének döntőjét.
 
Mintegy 60 lakó részvételével tartottak lakossági fórumot Keszthely 2. sz. választókerületében.
 
Idén is megrendezték a Gróf Széchenyi Ödön Országos Tűzoltósportversenyt.
 
A Zala Megyei Idősügyi Tanács Keszthelyen számolt be a pályázatról.
 
A fürdővárosban új gasztronómiai kategóriát alkottak.
 
Mintegy 150 fiatal 13 szekcióban kóstolhat bele a kultúra és a művészet különböző ágaiba kapolcson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó