+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Vadnyúl és tokhal - 13 séf főzött Hévízen
2018. április 17. kedd 13:46 - Hévíz
Vadnyúl és tokhal - 13 séf főzött Hévízen
A konyhafőnökök együttműködésének erősítése volt a célja a 13 séf elnevezésű programnak. A Hotel Bonvital konyhafőnöke fogalmazta meg az ötletet, hogy a környékbeli szállodák séfjei közösen főzzenek. Ennek eredménye volt az a hatfogásos vacsora, amelyet pénteken tálaltak fel a meghívottaknak Hévízen.

Fűszeres pászkát is készítettek a gyöngytyúkhúsos leveshez Hévízen. Ezen kívül folyami rák, vadnyúl, tokhal és bárány is terítékre került a 13 helyi és környékbeli konyhafőnök vacsoráján. A program ötlete Farkas Bálint fejében fogalmazódott meg. A vacsora célja, hogy a különféle hotelek és éttermek konyhafőnökei megismerjék egymást, és egy szoros együttműködés alakuljon ki közöttük. A vacsorán az elmúlt időszak trendjeinek megfelelően a résztvevők csak az étkek főbb alapanyagairól tájékozódhattak a menükártyákról.

„Az elképzelés az volt, hogy Zala megye, Balaton régió, és, hogy ne menüket írogassunk egymásnak, hanem én, mint az első szervező – és ezt majd mindig a következő házigazda megírja, hogy mi az, amiből alakuljon az előétel, a főétel, a desszert. Erre a párosok, a séfpárosok kitalálnak valamit, elhozzák, mi ezt lepróbáltuk, le fogjuk próbálni a további alkalmakkor is, kritizáljuk, mérlegelünk, javítunk rajta, elhagyunk belőle valamit.” - tájékoztatott a "13 séf válaszol" ötletgazdája.

Az első séfvacsorának a Hotel Bonvital Brix Bisztrója adott otthont, ahol többek között szállodaigazgatók, városi elöljárók és a séfek családjai is részt vettek. A hat fogásos menüt párokban készítették a séfek, a vacsora sikere azonban mindannyiuk érdeme volt. A tervek szerint minden séfvacsorának lesz egy díszvendége, az első alkalommal a választás Zámbó Tiborra, az egyik hévízi szálloda vendéglátás igazgatójára esett, aki méltatta is a séfeket.

„Én mindegyik szakember előtt kalapot emelek, mert tényleg a szakmának a csúcsát képviselik a maguk módján. Még hogyha nem is verik a mellüket, és nem is ismerik őket annyira, de ezek az emberek hihetetlen munkát végeznek. Higgyék el, hogy egy olyan négy csillagos vagy négy és fél csillagos szállodában 400-450 főre folyamatosan, egy 97-98%-os megelégedettségi indexszel a vendégek részéről, a konyha és egyéb által megelégedett vendéget tapasztalni nem egyszerű dolog.” - emelte ki a program díszvendége.

A vacsoravendégek a konyhában zajló munkát is nyomon követhették egy kivetítő segítségével, a halfogás elkészítésének titkát azonban testközelből is elleshették. A Brix Bisztró teraszán ugyanis a séfek grillezték a tokhalat, és a tányérra kerülő kreációt is a vendégek szeme láttára alkották meg. A szervezők szeretnének hagyományt teremteni a programból, így az este végén a következő vendéglátót is kisorsolták.

Regman Karola - Keszthelyi TV           

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus