+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Vadnyúl és tokhal - 13 séf főzött Hévízen
2018. április 17. kedd 13:46 - Hévíz
Vadnyúl és tokhal - 13 séf főzött Hévízen
A konyhafőnökök együttműködésének erősítése volt a célja a 13 séf elnevezésű programnak. A Hotel Bonvital konyhafőnöke fogalmazta meg az ötletet, hogy a környékbeli szállodák séfjei közösen főzzenek. Ennek eredménye volt az a hatfogásos vacsora, amelyet pénteken tálaltak fel a meghívottaknak Hévízen.

Fűszeres pászkát is készítettek a gyöngytyúkhúsos leveshez Hévízen. Ezen kívül folyami rák, vadnyúl, tokhal és bárány is terítékre került a 13 helyi és környékbeli konyhafőnök vacsoráján. A program ötlete Farkas Bálint fejében fogalmazódott meg. A vacsora célja, hogy a különféle hotelek és éttermek konyhafőnökei megismerjék egymást, és egy szoros együttműködés alakuljon ki közöttük. A vacsorán az elmúlt időszak trendjeinek megfelelően a résztvevők csak az étkek főbb alapanyagairól tájékozódhattak a menükártyákról.

„Az elképzelés az volt, hogy Zala megye, Balaton régió, és, hogy ne menüket írogassunk egymásnak, hanem én, mint az első szervező – és ezt majd mindig a következő házigazda megírja, hogy mi az, amiből alakuljon az előétel, a főétel, a desszert. Erre a párosok, a séfpárosok kitalálnak valamit, elhozzák, mi ezt lepróbáltuk, le fogjuk próbálni a további alkalmakkor is, kritizáljuk, mérlegelünk, javítunk rajta, elhagyunk belőle valamit.” - tájékoztatott a "13 séf válaszol" ötletgazdája.

Az első séfvacsorának a Hotel Bonvital Brix Bisztrója adott otthont, ahol többek között szállodaigazgatók, városi elöljárók és a séfek családjai is részt vettek. A hat fogásos menüt párokban készítették a séfek, a vacsora sikere azonban mindannyiuk érdeme volt. A tervek szerint minden séfvacsorának lesz egy díszvendége, az első alkalommal a választás Zámbó Tiborra, az egyik hévízi szálloda vendéglátás igazgatójára esett, aki méltatta is a séfeket.

„Én mindegyik szakember előtt kalapot emelek, mert tényleg a szakmának a csúcsát képviselik a maguk módján. Még hogyha nem is verik a mellüket, és nem is ismerik őket annyira, de ezek az emberek hihetetlen munkát végeznek. Higgyék el, hogy egy olyan négy csillagos vagy négy és fél csillagos szállodában 400-450 főre folyamatosan, egy 97-98%-os megelégedettségi indexszel a vendégek részéről, a konyha és egyéb által megelégedett vendéget tapasztalni nem egyszerű dolog.” - emelte ki a program díszvendége.

A vacsoravendégek a konyhában zajló munkát is nyomon követhették egy kivetítő segítségével, a halfogás elkészítésének titkát azonban testközelből is elleshették. A Brix Bisztró teraszán ugyanis a séfek grillezték a tokhalat, és a tányérra kerülő kreációt is a vendégek szeme láttára alkották meg. A szervezők szeretnének hagyományt teremteni a programból, így az este végén a következő vendéglátót is kisorsolták.

Regman Karola - Keszthelyi TV           

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Az ország 10 borvidékéről érkezett 11 kiváló pincészet várta a borbarátokat a 9. belvárosi borfeszten.
 
Első alkalommal rendezték meg Keszthelyen a “Dog Beach Fest” néven futó kutyafesztivált.
 
Szinte telt házzal üzemeltek a strandok a hétvégén Keszthelyen. A Városi és a Helikon strandon jártunk.
 
Tiszteletjegyeket kaptak rászoruló családok.
 
Egy héttel ezelőtt a Zala Megyei Kormányhivatal szakembere vett mintát a Balatonból, megjött az eredmény.
 
Az újdonságokról a Vodafone, az Országos Mentőszolgálat és a vízimentők vezetői számoltak be.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó